Alesis Forge review

Wanneer je op zoek bent naar een elektrisch drumstel, dan zijn er een hoop kits waar je uit kan kiezen. Hun prijzen en kwaliteit verschilt enorm. Geen enkele kit is perfect en er is geen een die bij elke drummer in de smaak zal vallen, maar sommige kits hebben zo’n geweldige waarde, dat het moeilijk is om ze voorbij te laten gaan. De ideale elektrische starterkit is ontwikkeld voor de beginner, heeft een lage prijs, maar nog steeds genoeg eigenschappen om hem interessant te maken voor bijna iedereen. Alesis heeft geprobeerd een van zulke kits te maken: de Forge. Maar hebben ze dat doel bereikt? Het doel van deze Alesis Forge review is om die vraag te beantwoorden.

 

Alesis Forge review:

Wat zit er in de doos?

In de doos van de Alesis Forge zal je het volgende vinden:

 • de Forge Drum Module
 • 4 rubberen pads
 • basdrum toren
 • basdrum pedaal
 • hi-hat pedaal
 • een chroom rack met vier palen
 • kabelslang
 • stroomadapter
 • gebruiksaanwijzing, assemblagegids, handleiding…

…en zelfs drumstokken!

Dit is een van die aankopen die alles bevat wat je nodig hebt om te beginnen, wat geweldig is voor beginners. Hij maakte mij aardig blij.

 

Eigenschappen en specificaties

Geavanceerde drummodule

Dit is misschien een elektrische kit voor beginners op het gebied van prijs, maar ik vind de kwaliteit die je krijgt veel beter is. De reden voor dit is de geavanceerde drummodule van de Forge, welke zijn naam waar maakt.

Beste Alesis Forge Review

Deze module is diep en rijk, met geweldig klinkende samples en een redelijk grote bibliotheek. Hij bestaat uit 70 verschillende kits, waarvan 50 van tevoren ingesteld zijn in de fabriek en je 20 zelf kan maken. En de geluidsbibliotheek bevat 600 geluiden, welke allen voorzichtig gebouwd zijn.

In de geavanceerde drum module kan je ook 60 tracks vinden om mee te spelen, welke je zullen helpen om te oefenen (ze helpen mij) en een metronoom (dit is de beste vriend van een drummer, of je nu een beginner of geavanceerde pro bent).

 

Pads van rubber die goed reageren

Laten we eerlijk zijn over pads van rubber. De meeste van ons zijn er geen fan van en ze zijn hetgeen dat een hoop mensen met een wijde boog om elektrische kits laat lopen. Maar niet alle rubber is hetzelfde en niet alle rubber pads worden hetzelfde gemaakt. Dus hoe zijn deze pads? Hoe presteren ze ten opzichte van de meer kwalitatieve mesh heads of zelfs echte drum heads?

Deze pads zijn geweldig. Ja ze zijn van rubber, maar ze reageren goed en zo levendig als ik rubber ooit gezien heb. Als we de reactie in een woord moeten omschrijven, dan is dat ‘natuurlijk’.

Goedkoopste Alesis Forge Review

 

Samples die door de gebruiker gemaakt kunnen worden

Een van de geweldige eigenschappen van deze kit, is de manier waarop de sample bibliotheek ontwikkeld is. Naast de honderden samples die meegeleverd worden, kan je je bibliotheek uitbreiden door zelfgemaakte.WAV-formaat samples toe te voegen. Je hoeft alleen een USB-geheugenstick in de daarvoor bestemde input te doen. Dit opent een enorme wereld van mogelijkheden op het gebied van geluid.

 

Voor- en nadelen van de Alesis Forge

Dit is een geweldige kit voor zijn prijs, maar als je erover nadenkt om hem te kopen, dan wil je waarschijnlijk er iets meer over te weten komen om te zien waarom hij goed is en wat er mogelijk voor kan zorgen dat hij niet aan je verwachtingen voldoet.

 

De voordelen

Alesis Forge Review

 • Geluidsbibliotheek: de bibliotheek aan geluiden op dit ding is geweldig. Om te beginnen is hij aardig uitgebreid en wanneer je de mogelijkheid om je eigen samples te laden hieraan toevoegt, dan heb je uiteindelijk iets waar je nooit verveeld door zal worden.
 • Van tevoren ingestelde kits: Er zijn een hoop kits in de geavanceerde drummodule en de meeste van deze klinken geweldig. Naast de 50 van tevoren ingestelde kits, is er ook ruimte voor 20 door de gebruiker gemaakte kits, wat naast de mogelijkheid om je eigen samples te laden je een hoop mogelijkheden geeft om uit te kiezen.
 • Prijs: Ik heb niet een hoop te zeggen over de prijs van deze kit, afgezien van het feit dat deze goed is gezien alles wat je krijgt. De prijs van de kit maakt hem geweldig voor beginners.

 

De nadelen

 • Geluidskwaliteit: Begrijp me niet verkeerd, deze kit klinkt geweldig (voor zijn prijs), maar er is nog steeds een behoefte naar meer. Meer kwalitatieve kits klinken gewoon iets beter.
 • Gevoel: Wederom, en voor de prijs, voelt de Forge geweldig. Er zijn echter kits die een beter gevoel hebben. Dit zijn uiteindelijk nog steeds rubberen pads, waar veel van ons niet mee willen spelen.

 

Alternatieve producten voor de Alesis Forge

Dus je bent nog steeds niet echt overtuigd van de Alesis Forge? Nou als je meer wilt, dan zijn hier een aantal goede en vergelijkbare kits waar je uit kan kiezen:

 

Alesis Command

Beste Alesis Command Kit ReviewZowel de Forge en de Alesis Command worden geleverd met dezelfde module en hebben daarom dezelfde voordelen als die je hierboven hebt gelezen. Maar de Command heeft een hoger prijskaartje en daar is een goede reden voor: de pads zijn van mesh in plaats van rubber en hierdoor reageren ze beter en voelen ze meer alsof je met een akoestische kit speelt. Dit zijn over het algemeen beide geweldige kits, maar de Command biedt iets meer kwaliteit.

 

Alesis Nitro

Beste Elektrisch Drumstel Alesis NitroDe Alesis Nitro is de ietwat kleinere en (waarschijnlijk het belangrijkste) goedkopere neefje. Het is de beginner serie van de Alesis kits. Zowel de Forge en de Nitro zijn gemaakt voor beginners, maar beide bieden nog steeds professionele samples en geweldige modules. Bij de Nitro krijgt je minder geluidopties (385) en minder kits om ze in op te slaan (30). In mijn ogen zijn de geluiden van de Nitro meer dan genoeg voor elke beginner. Maar je hebt mogelijk andere behoeften. Dus de keuze is echt aan jou.

 

Roland TD1K

De TD1K is het instapmodel van Roland. Roland is waarschijnlijk de meest bekende fabrikant van elektrische drums, dus je weet dat de kwaliteit daar is. Ik vind dat de Roland indrukwekkende geluiden heeft, maar er zijn minder waar je uit kan kiezen en “maar” 15 kits om die geluiden in op te slaan. Het is een geweldige kit en biedt mogelijk een betere kwaliteit, maar in mijn ogen is de gelimiteerde selectie van geluiden een probleem hier.

Daarnaast zijn de pads van de TD1K erg klein en dat is een probleem voor sommige personen. Voor mij is dit nog een manier waarbij de Forge een hoop levert voor een lage prijs. Over het algemeen krijg je meer waarde voor je geld met de Forge, maar de Roland komt met de naam en een hoge kwaliteitsstandaard.

 

Mijn conclusie van deze Alesis Forge review

Ik denk dat de Alesis Forge een geweldige algehele kit voor beginners is. Als je nieuw bent in de wereld van drums of als elektrische kits nieuw voor je zijn, dan is dit een geweldige aanschaf. Hij heeft meer te bieden dan de Nitro en zal je veel meer waarde geven dan elk ander model in zijn klasse.

De Alesis Forge zal je niet teleurstellen. Niet in de repetitieruimte en niet op het podium.

 

8.5 Totale Score
Geweldige drumkit voor beginners

Ik denk dat de Alesis Forge een geweldige algehele kit voor beginners is. Als je nieuw bent in de wereld van drums of als elektrische kits nieuw voor je zijn, dan is dit een geweldige aanschaf.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo