Geweldige cadeaus voor drummers

Wat denk je dat drummers nog leuker vinden dan hun drumstellen? Personen die hun drum gerelateerde cadeaus geven. Als je op zoek bent naar een speciaal drum gerelateerd cadeau voor de kerst of een verjaardag, neem dan zeker een kijkje naar de ideeën die we in dit artikel zullen delen. Ongeacht je keuze zal de drummer ongetwijfeld hartstikke blij zijn met je cadeau.

Er zijn zoveel geweldige cadeaus voor drummers te vinden, maar er is een hoop uitzoekwerk nodig om ze allemaal te vinden. We hebben echter goed nieuws voor je, want we hebben het zware werk voor je gedaan. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de lijst ingekort tot de in onze ogen beste keuzes. Je hoeft alleen maar een keuze te maken uit de uitgebreide lijst hieronder, dus laten we snel een kijkje nemen wat de mogelijkheden zijn.

Cadeaus onder de € 50 Cadeaus onder de €100 Cadeaus onder de €200


 

Cadeaus voor drummers onder de €50

Hieronder vind je de beste cadeaus onder de 50 euro, waar iedere drummer blij mee zal zijn.


1

Drumvellen

beste cadeaus voor drummers

Een drumstel klinkt zo goed als zijn drumvellen (en hoe deze gestemd zijn). Zelfs als de drummer waar je dit cadeau voor geeft een duur setje heeft, zal deze slecht klinken met de verkeerde vellen. Het is zelfs zo dat de goedkoopste drumkit geweldig kan klinken met de juiste vellen. Dus de drummer die dit cadeau krijgt zal zeker blij zijn met degelijke drumvellen. Hij/zij zal elke paar maanden nieuwe nodig hebben en het uitzoeken kan erg lastig zijn. Als je niet een volledig setje met drumvellen wilt geven, overweeg dan om alleen een setje voor de snaredrum te kopen.

Bekijk de beste drumvellen:
16 inch  18 inch 20 inch 22 inch


 

2

Big Fat snaredrum

beste cadeaus voor drummers

 

Naast drumvellen is stemmen het volgende belangrijke punt om de kit van een drummer geweldig te laten klinken. En de snaredrum is vaak de lastigste om te stemmen, vooral als je een groot, krachtig geluid wilt hebben (en wie wil dat nu niet?).

En dat is waar de Big Fat snaredrum van pas komt en precies geeft wat de naam aangeeft. Het is een dikkere plastic ring met een dunnere plastic deklaag in het midden, welke de drummer simpelweg op zijn snaredrum plaatst om er een krachtig geluid uit te krijgen. Geen idee welke je moet kopen? 95% van alle snaredrums hebben een diameter van 14-inch. Twijfel je nog steeds, zoek dan online naar het snaredrum model van de drummer die dit cadeau zal ontvangen.


 

3

KickPro

beste cadeaus voor drummers

Bekijken

Ooit naar een rockconcert geweest waar de basdrum van de drummer slecht klonk? Waarschijnlijk niet of je bent snel weggegaan, want het is verschrikkelijk. De basdrum is een van de belangrijkste onderdelen van een drumstel. Als je de hier een kussen of deken in doet, dan zal het geluid een stuk beter worden, zelfs wanneer je hem perfect gestemd hebt. Het probleem is echter om een kussen te vinden die precies de juiste afmetingen heeft en niet beweegt in de basdrum terwijl de drummer hier tientallen keren per minuut op slaat.

De oplossing is de KickPro. Een basdrumkussen die niet rond glijdt en zichzelf stabiliseert. Makkelijk om te gebruiken, geweldig effect. Als je een drummer iets speciaals wilt geven waarmee ze tussen de menigte uitspringen, dan is de KickPro het ideale cadeau. Je cadeau zal echt zeer op prijs gesteld worden, ook al zullen de familieleden en buren het je niet in dank afnemen.


 

4

Gehoorbescherming

beste cadeaus voor drummers

 Bekijken

We houden bijna allemaal van luide muziek en iedere drummer zal ook onder die doelgroep vallen, want dat is een van de dingen waarom ze zijn begonnen met drummen. Maar te veel van dit zonder de juiste bescherming zal ervoor zorgen dat onze oren blijvend schade op kunnen lopen. Niemand wil dat en daarom zijn oordopjes erg belangrijk.

De Eargasm oordopjes (ja, de naam is geen grap) zijn hoogwaardige oordopjes die precies de juiste hoeveelheid geluid binnenlaten met precies de juiste frequenties. Met deze oordopjes kan je drummer alles horen en van het volume genieten zonder zijn/haar oren te beschadigen. De oren zijn het belangrijkste lichaamsonderdeel van een muzikant en die wil je dus niet beschadigen. Koop daarom een setje Eargasm oordopjes. Helaas zijn deze niet direct in Nederland of Belgie verkrijgbaar, wel vonden wij een soortgelijk alternatief.


 

5

Drumstokken

beste cadeaus voor drummers

Bekijken

We willen allemaal onze stempel achterlaten op de muziek die we maken. Onze muziek is onze manier om ons te laten horen in de wereld en onze uitrusting is hoe we een stempel achterlaten op onze muziek. Andere muzikanten herkennen je speciale uitrusting die je gebruikt. Dus toen we uitvonden dat er manieren zijn om je uitrusting speciaal te maken, waren we erg geïnteresseerd.

Als je een drummer kent, dan weet je hoe belangrijk drumstokken voor ons zijn. Waarom geef je die drummer niet gepersonaliseerde drumstokken? Zodoende help je hen om hun stempel achter te laten op hun uitrusting en zodoende op hun muziek.

Ben je op zoek naar iets anders, blijf dan lezen.

Geen enkele drummer bevindt zich graag op de achtergrond, maar dat is wel waar ze vaak te vinden zijn. Er zijn echter manieren om tussen de band uit te springen.

De Rockstix zullen oplichten en van kleur veranderen terwijl je ze gebruikt, zodat de drummer net zoveel of zelfs nog meer opvalt als de rest van de band. Laat je favoriete drummer niet op de achtergrond zitten.


 

6

Drumstokhouder

Drumstokhouder

Bekijken

Er zijn cadeaus die je geeft voor de glitter en er zijn cadeaus die je geeft omdat je weet dat ze gebruikt zullen worden. Dit is een van die laatste. Gitaarspelers laten hun plectrum vallen en je zal nooit een professionele gitaarspeler zonder een plectrumhouder zien. Drummers laten hun stokken vallen, breken ze en ga zo maar door. Daarom moet elke serieuze drummer een drumstokhouder hebben. Dit elimineert direct het probleem van stokken die vallen en breken. Geef zo’n houder en een drummer zal nooit meer op een donker podium hoeven te zoeken naar zijn stokken.


 

7

Bekerhouder

Bekerhouder

Bekijken

Heb je ooit gemerkt hoe vermoeiend drummen is? Hoeveel het uit een drummer haalt? De hele band kan koel als een kikker lijken, maar de drummer zal druipen van het zweet. Drummen is een intensieve sport en gehydrateerd blijven is erg belangrijk (zelfs als het een alcoholisch drankje is). Een bekerhouder misschien niet direct het meest exotische cadeau, maar geloof ons maar dat het zeer zeker op prijs gesteld zal worden. De drummer waaraan je dit cadeau geeft zal nooit meer een droge mond hebben tijdens het optreden.


 

8

Drummershanddoek

beste cadeaus voor drummers

Zoals we net al aangaven zijn zweten en drummen twee dingen die nauw met elkaar verbonden zijn. Dit kan het hele drumstel erg vies maken en daarom is een speciale drummershanddoek een must. Deze speciale doeken absorberen een hoop water, zodat ze niet een keer waardeloos zijn. Het mooiste is dat de drummer zijn/haar gezicht er ook mee af kan vegen, om constant een beetje presenteerbaar voor de dag te komen.


 

9

Evans SoundOff drum demppakket

Evans SoundOff drum demppakket

Bekijken

Als je ooit met een drummer hebt gewoond of momenteel met een leeft, dan weet je dat ze van muziek houden. Je gunt ze natuurlijk alle plezier in de wereld, maar die oefensessies kunnen je soms wel eens horendol maken. Dit cadeau is zowel een cadeau voor hen als dat voor jou is. Het SoundOff demppakket van Evans maakt het voor de drummer mogelijk om zo hard te spelen als hij/zij wilt en tegelijkertijd relatief stil te blijven. De drummer kan langer, harder en tot later spelen en jij hebt er minder last van. Het beste van dit cadeau is dat dit geen oefenpads zijn. Het drumstel wordt niet vervangen, maar in plaats daarvan worden ze bovenop de drums geplaatst, waardoor het geluid gedempt wordt. Elke drummer zal hier blij mee zijn, want oefenen op hun eigen kit is altijd beter dan een oefenpad.


 

10

Drummen op je tablet

Drummen op je tablet

Nu kun je op je tablet slaan zonder hem te beschadigen. Dit cadeau wordt geleverd met extra gevoelige verwijderbare dopjes. Speel de drums op je tablet als een professional. Download een van de vele gratis percussie-apps op iTunes of koop GarageBand en maak je eigen drumtracks. De Street Beat drumstokken werken met bijna alle percussie-apps, waaronder: Drum Smart, GarageBand, Drum Pad, Drums, Drums Deluxe, I Can Drum Pro, Indian Hand, Drum HD, African Drum Master, Mandala Hand Drum en nog veel meer.


 

11

Multitool

Multitool

Bekijken

Drumstellen zijn grote, zware instrumenten die een hoop misbruik kunnen weerstaan. Maar drummers weten dat elke set wel eens aangepast en gerepareerd moet worden. Op zo’n moment komt een multitool erg van pas. Dit is een uitstekend cadeau voor drummers die optreden en die snel kleine aanpassingen en reparaties uit moeten voeren. De multitool heeft alles wat ze nodig hebben om kleine problemen met hun drums, standaarden, zitjes, etc op te lossen. Dit is iets waar geen enkele drummer zonder kan, dus geef hem of haar dit cadeau.


 

12

Koffiemok

Koffiemok

Ook drummers houden van koffie, dus waarom geef je ze niet een mok met een mooie tekst gericht op drummen? Er zijn verschillende bedrijven waar je bekers met je eigen teksten kan laten maken, dus laat er je creatieve geest op los, zodat je vriend(in) elke ochtend aan je denkt wanneer hij/zij geniet van een heerlijke mok koffie.


 

13

Drummen in de keuken

Drummen in de keuken

Bekijken

Brengt jou drummer ook graag tijd door in de keuken? Koop dan een drum snijplank en je slaat twee vliegen in een klap. Nu kan hij/zij muziek maken en tegelijkertijd koken.


 

14

Drumsokken

Drumsokken

Sokken klinkt als een saai cadeau, maar wat als je nu een paar uitkiest met een drumstel of iets ander drum gerelateerd erop? Dat maakt ze al direct een stuk leuker en je drummer kan trots laten zien waar hij/zij van houdt.


 

15

Drumpennen

Drumpennen

Waarom koop je niet twee pennen in de vorm van drumstokken? Zo zijn de saaie studiesessies iets uit het verleden en worden ze direct een stuk interessanter en leuker.


 

16

Drum t-shirt

Drum t-shirt

Een t-shirt is wederom niet direct een heel creatief cadeau, maar wat als je eentje koopt met iets drum gerelateerd erop? Je drummer zal zeker blij zijn om de hele wereld te laten zien wat hij/zij is.


 

 

Cadeaus voor drummers onder de €100

Hieronder vind je een lijst met cadeaus voor drummers tussen de 50 en 100 euro.


 

1

De beste instructeurs ter wereld

De beste instructeurs ter wereld

Bekijken

 

Stel je voor dat je zou kunnen leren drummen met behulp van wereldberoemde instructeurs. We hebben het hier over drummers in bands zoals Toto of de drummer van Jay-Z. En beeld je vervolgens in dat je niet hoeft te kiezen tussen deze twee supersterren of zelfs tientallen. Drumeo maakt het mogelijk. De drummer waar je dit cadeau voor geeft kan eerst zeven dagen gratis proberen of het wat voor hem/haar is en daarna betaal je per les. Iedere instructeur heeft verschillende tarieven en je bent vrij om te kiezen uit 80 verschillende. Dit is volgens ons de beste manier om online te leren drummen.


 

2

De eerste draagbare vibrerende metronoom

De eerste draagbare vibrerende metronoom

Bekijken

Wij zijn van mening dat je niet een goede drummer kan worden zonder een metronoom. Een traditionele metronoom ziet er echter onhandig, lelijk en ouderwets uit (in onze ogen). Dankzij Soundbrenner is dit echter niet meer het geval. Dit bedrijf heeft de metronoom niet alleen sexy gemaakt, maar hebben ook manieren uitgevonden om drummers te helpen een betrouwbaar gevoel te geven om het tempo aan te houden. We zijn er zeker van dat de Soundbrenner Pulse iedere drummer zal verrassen.


 

3

Cajón

Cajón

Bekijken

Zeiden we dat stalen drums populair waren? Nou, dat zijn echter niet de enige, want cajóns worden ook veel gezocht. Deze houten handtrommels hebben de muziekindustrie echt overgenomen. Bands van elk muziekgenre bespelen hun akoestische sets en de drummers spelen op deze handtrommels. Een perfect cadeau voor een drummer die een beetje afwisseling zoekt.


 

4

Oefenpads

Oefenpads

Bekijken

Drumeo is een geweldig platform om te leren drummen, maar dit is niet alles wat het bedrijf aanbiedt. Ze weten dat je als drummer niet altijd kunnen spelen met een drumstel (door afstands- of geluidsproblemen). En daarom zijn er oefenpads uitgevonden. Nu kan je oefenen waar je maar wilt. Sommige personen mogelijk dat alle oefenpads standaard en saai zijn, omdat ze maar een oppervlak hebben waar je keer op keer op slaat.

Dat is echter niet het geval met de Drumeo P4 oefenpad. Deze pad is ontwikkeld in samenwerking met populaire jazzdrummer Pat Petrillo en heeft vier verschillende oppervlaktes, welke allemaal een ander gevoel hebben (harder/zachter) en daardoor ook een ander geluid bieden. Het blauwe oppervlak bootst een snaredrum na, de zwarte een high tom, de wit/grijze een floor tom en de rode geeft het gevoel van een bekken. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om te schakelen tussen een oefenpad en echt drumstel.


 

Cadeaus voor drummers onder de €200

Hieronder vind je cadeaus voor drummers tussen de 100 en 200 euro.

 


 

1

Lucht drummen

beste cadeaus voor drummers

Bekijken

Aerodrums is de eerste lucht-drumkit ter wereld. Ja, je leest het goed, lucht drummen. De drummer zit voor een camera met twee reflectoren verbonden aan zijn/haar voeten. Pak de twee stokken met reflectoren op en begin met het bespelen van een zeer realistisch klinkend drumstel (welke je ook anders kan laten klinken met de druk op een knop).

Er is ook een nieuwe alternatief voor de Aerodrums. Deze wordt de Freedrum genoemd is nog een geweldig virtueel drumkit. Beide zijn geweldige cadeaus voor drummers.


 

2

Optreden als een professional

beste cadeaus voor drummers

Bekijken

Toen we voor het eerst een in-ear monitor gebruikte op het podium voelde we ons direct als een professional. Deze oordopjes geven je echt zo’n gevoel en ze zijn niet eens zo duur. We zijn er zeker van dat elke drummer blij zal zijn met dit cadeau. De Westone UM Pro 10 is een model dat we zeker aanbevelen, maar er zijn ook zeker genoeg goedkopere modellen beschikbaar die je kunt kopen.


 

3

Ons favoriete opname-apparaat

beste cadeaus voor drummersBekijkenLees review

Heb je jezelf ooit opgenomen op bijvoorbeeld een telefoon of tape en er naar geluisterd om er achter te komen dat het helemaal niet zoals jezelf klonk? Dat komt omdat een slecht opname-apparaat de echte stem van een muzikant niet goed na kan bootsen. Een kwalitatief apparaat speelt echter een kwalitatief geluid af. Iedereen zal het gaaf vinden om zichzelf te kunnen horen drummen, maar een slecht apparaat kan dit verpesten.

Bespaar de drummer de teleurstelling door een slecht opname-apparaat en laat hem/haar luisteren naar de kwalitatief afgespeelde stukken met de Tascam DR-40.


 

4

De nieuwste trend: stalen drums

beste cadeaus voor drummers

Bekijken

Stalen drums zijn de laatste tijd steeds populairder geworden en wij denken dat dit gerechtvaardigd is. Ze klinken geweldig en zodra je het spelen onder de knie krijgt kan je er geweldige muziek mee bereiken. Stalen drums zijn niet noodzakelijk duur en er zijn al beginnermodellen voor onder de €200 beschikbaar.


 

Conclusiebeste cadeaus voor drummers

En dat zijn onze favoriete cadeaus voor drummers.

We hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan om een leuk cadeau te geven aan een drummer

Heb je nog andere leuke tips of iets dat in dit lijstje moet komen te staan? Laat het ons dan zeker weten en laat hieronder een reactie achter.

3 Opmerkingen
 1. Geachte heer, mevrouw,

  ik heb op jullie website een paar leuke sokken met afbeeldingen van drumstellen gezien.
  Graag zou ik een paar van deze sokken willen bestellen.
  In de maat 43-46.

  Hoe kan ik deze sokken bij u bestellen en thuis laten bezorgen?

  Ik verneem graag uw reactie.
  Met vriendelijke groet,
  N. Prenen

 2. Goedenavond…

  Ik had een vraagje.

  Mijn kleinzoon Noah wordt 16 juni 11 jaar

  1 jaar geleden is onverwachts zijn papa overleden. Daardoor is er voor Noah, zijn broertje en zusje geen verjaardag meer gevierd. Het gemis en verdriet was te groot zonder papa.

  Ook.nu door de corona maatregelen weer geen verjaardag.

  Hij heeft een groeistoornis,  waardoor hij iedere dag geïnjecteerd moet worden tot zijn 18e met hormonen. 

  Hij behoort tot de risicogroep, dus op zijn verjaardag geen visite, geen feestje en geen knuffels.

  Ze hebben zoveel verdriet de laatste tijd meegemaakt dat ik daarom een beroep op U wil doen.

  Noah is gek van drummen en drumt zelf ook. Vaak kruipt hij achter zijn drumstel en vergeet dan eventjes alles om zich heen.

  Zou het te realiseren zijn dat Noah een belangeloos een “drumcadeautje” geschonken kan krijgen door U, zodat hij een mooie blijvende herinnering over houdt aan deze ” eenzame corona-verjaardag @

  Ik weet dat het veel gevraagd is en ik zou er zeer dankbaar voor zijn als dit geschonken zou kunnen worden voor zijn verjaardag 

  In afwachting van uw antwoord;

  Met vriendelijke groet 

  Oma Anita

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

 3. In uw site vond ik een handdoek en sokken met afbeelding van drumstel. Ik kon echter niets vinden over bestellen en maten. Het gaat om een verjaardagscadeautje.
  Graag uw spoedige reactie.

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo