Alesis Nitro review

Door de jaren heen heeft Alesis een indrukwekkende serie van producten geproduceerd voor drummers – waarvan vele echt baanbrekend waren. Deze eclectische elektronische selectie omvat e-kits, drummachines, sample pads, drum modules etc en elk is beschikbaar voor een onweerstaanbare portemonnee vriendelijke prijs. In deze Alesis Nitro review zullen we een nieuw model bespreken.

 

Alesis Nitro review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Geweldige prijs.
Nadelen:
  • Minder pads dan op de DM7X.

 

Constructie van de Alesis Nitro

Wanneer we een snelle blik over de Nitro handleiding werpen zien we enkele geweldige functies en een indrukwekkende specificatie. Hij heeft 385 klanken, 60 meespeel liedjes en een buitengewoon vertrouwd paneel – we hebben een gevoel van déjà vu met deze opstelling. Na verder onderzoek (gewoon door het omdraaien van de module) – ontdekken we dat het is een DM7X in vermomming is.

drumkit Alesis Nitro review

Het enige verschil dat we tot nu toe kunnen zien is dat de module het modelnaam ‘NITRO’ op de bovenkant heeft van een strakke matte zwarte behuizing, in plaats van glanzend zilver.

Dit nieuwe Nitro e-kit bevat echter een 8″ dubbelzonige snaar pad, drie enkelzonige tom pads, dubbelzonige 10″ crash (chokeable), twee extra enkelzonige bekken pads (één voor hi-hat en ride bekken), hi-hat controller en een volledig vierpotig drum rack.

De Alesis DMPAD kick pad wordt ook meegeleverd, welke een robuust geperste stalen behuizing, anti-creep spikes en een enkelzonige pad heeft. Om de kick pad te vergezellen is er een stevig kick pedaal samen met essentiële bevestigingssleutels, stokken en handleidingen meegeleverd.

De DM7X had nog twee extra pads (één voor crash bekken en een extra tom pad) en met uitzondering van de kick pad was de hele kit dubbelzonig, wat betekent dat rim shots mogelijk op de drum pad en alle bekkens chokeable waren.

De nieuwe module heeft uitbreiding functies met twee ingangen op de achterkant en de bijbehorende pad knoppen bovenop de module.

Een groot deel van het bovenste gedeelte van de module wordt in beslag genomen door het display en verscheidene bedieningsknoppen en het onderste gedeelte wordt bezet door de 12 drukknoppen. Dit alles vertegenwoordigt de volledige kit, rekening houdend met de uitbreidingsaansluitingen aan de achterkant met ingangen voor TOM4 en CRASH2.

 

Hoe presteert de Alesis Nitro?

Beste Alesis Nitro ReviewElke pad hecht vast aan de drum module via een D-type verbinding, welke helpt om de initiële opstelling te versnellen en het verbinden van een grote lading kabels te vermijden.

De Nitro springt direct tot leven met zijn duidelijke monochrome scherm. Het is noemenswaardig dat de module een stroombesparing functie heeft, welke het apparaat uitschakelt wanneer deze gedurende een bepaalde tijd niet gebruikt wordt. Dit kan gedefinieerd of zelfs uitgeschakeld worden door de gebruiker, maar de standaardinstelling is 30 minuten.

Met twee dubbelzonige pads tot onze beschikking, proberen we een paar slagen rond verschillende punten op de snaar pad, wat de akoestische drum eigenschappen met rim shots, cross sticking etc laat zien. Hetzelfde geldt voor de crash welke in staat is om indrukwekkende chokes te creëren – ideaal voor accenten wanneer je de kick gelijktijdig raakt.

Met de toms spelen bewijst dat de lay-out voor het grootste gedeelte gelijk is gebleven ten opzichte van de grotere (DM7X) tom configuratie. De standaard tuning voor TOM3 op een aantal van de standaard kits is misschien een beetje hoog, maar dit kan eenvoudig worden aangepast binnen de intuïtieve menustructuur.

Zodra het eerste nummer geselecteerd is, merken we onmiddellijk het indrukwekkende niveau van het volume op via de koptelefoon – zelfs wanneer je hem vergelijkt met sommige van de duurdere modules op de markt.

Net als op de DM7X, zijn de on-board nummers handig voor het onder de knie krijgen van de verschillende tempo’s en liedjes structuren. De oefen routines zijn heel erg basis, maar aangenaam en de stuiterende bal type metronoom is een handig hulpmiddel voor het oefenen en het leren om de tijd bij te houden.

De knoppen van de grafische kit lay-out zijn geweldig voor verschillende kit/drum klankbewerkingen en dit is waar de module beter presteert ten opzichte van bijna alle andere in deze prijsklasse. Wisseling van de drum en kit parameters is snel dankzij de lay-out.

Goedkoopste Alesis Nitro ReviewBewerken kan worden gedaan door het kiezen van een aantal parameters, op het pad slaan dat je wilt bewerken met een stok of het aanraken van een van de kit knoppen op de module.

Zodra elke pad getroffen of de overeenkomstige knop ingedrukt wordt, licht het centrum van de knop op, wat handig is voor het bewerken.

Zodra je in de bewerkingsmodus zit, blijft de geselecteerde pad knop ‘verlicht’ als een nuttige waarschuwing dat de gebruiker in de bewerkingsmodus zit en je van plan bent om wijzigingen door te voeren bij dat specifieke pad. Ze verlichten ook tijdens het afspelen van liedjes om te laten zien welke drums gebruikt worden tijdens het optreden – goed als een gids om te laten zien welke pad op welk moment gespeeld wordt.

De kick toren is indrukwekkend en één aspect waarvan wij denken dat flink verbeterd is ten opzichte van de originele DM7X, welke de Alesis ‘Stealth’ kick pad had. Het gevoel van de terugslag is uitstekend en dankzij de grips en spikes van de pads staat hij zeer solide op een bekleed oppervlakte.

Het gevoel komt dicht in de buurt van het type die je op een standaard 20″ bas drum zou verwachten- aanslaggevoeligheid en een geweldig voelende pad en als het pedaal een slag maakt klinkt de module en laat deze je met een glimlach achter op je gezicht.

We hopen dat je genoten hebt van deze Alesis Nitro review.

8.5 Totale Score
Een geweldig drumstel

Gebruikers Beoordeling: 2.65 (17 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo