TOP 7 Beste drum synthesizer kopen?

Of je nu een beginner of een ervaren producer bent, de beste drum synthesizer is een van de belangrijkste apparaten om te kopen. Hieronder zullen we zeven van de beste bespreken, welke uiteenlopen van simpel pak-op-en-speel tot uitgebreide, alles-in-een productietools.

Als je begint in de wereld van productie en dancemuziek wilt maken, dan is de beste drum synthesizer waarschijnlijk een van de dingen die je koopt wanneer je verder wilt dan patronen tekenen in de sequencer van je DAW. De beste drum synthesizer kopen is niet noodzakelijk, maar de kans is klein dat je spijt zal krijgen van je aankoop. Het hebben van pads om ritmes uit te slaan, in plaats van ze te tekenen in je favoriete software, zal productie veel leuker maken.

De beste drum synthesizer kopen is uiteraard een serieuze investering, dus hoe weet je wat het beste bij je past. Vandaag de dag zijn er drum synthesizers die passen bij de vaardigheden, het budget en de behoeften van iedereen. Naast de nieuwe moderne apparaten waarmee je samples in je hardware kunt laden, vind je opnieuw uitgebrachte versies van oude instrumenten. Ze worden echter niet allemaal op dezelfde manier gemaakt en het is belangrijk om te weten wat je binnenhaalt voordat je de beste drum synthesizer kopen gaat.

Onze TOP 7

 

Waar moet je op letten wanneer je de een drum synthesizer wil kopen?

Welke afmetingen?

Drum synthesizers van nu, zijn niet de enorme machines van vroeger, maar de afmetingen moet je nog steeds overwegen. Kleinere modellen kunnen erg lastig zijn om te programmeren en zijn meestal niet zo goed voor live spelen, aangezien de kleine draaiknoppen lastig aangepast kunnen worden. Grotere modellen zijn beter voor optredens, maar kunnen een hoop ruimte in beslag nemen. Iets wat je zeker moet overwegen als je beperkte ruimte hebt. Als je het leuk vindt om af en toe muziek te maken of graag met andere personen speelt, dan is een kleiner apparaat (die bij voorkeur ook door batterijen aangedreven kan worden) mogelijk de beste optie.

 

Analoog of digitaal?

Net als bij synthesizers, vinden sommige personen dat analoge drum synthesizers ‘warmer’ klinken dan de digitale. Andere personen merken dit verschil niet op of het maakt ze simpelweg niks uit. Bij drum synthesizers is het iets ingewikkelder, vooral op het gebied van percussie. De iconische Roland TR-909 is maar deels analoog en er wordt in plaats daarvan gebruik gemaakt van 6-bit samples voor de hihats en bekken. Als je realisme wilt, dan zijn digitale (of hybride) modellen het beste, aangezien analoge schakelingen echte geluiden niet nauwkeurig na kunnen bootsen. Denk na over wat voor muziek je wilt creëren en maak vervolgens een keuze.

 

Wil je je eigen samples gebruiken?

De meeste drum synthesizers hebben alleen maar de mogelijkheid om met de meegeleverde geluiden te spelen, maar sommige maken het mogelijk om je eigen samples te uploaden. Een sampling drum synthesizer moet je echter niet verwarren met een sampler. Met de eerste kan je meestal alleen maar een korte, krachtige phrase afspelen, terwijl een sampler (zoals een MPC of Native Instruments Maschine) ook langere phrases af kan spelen, waardoor deze geschikter is voor het bouwen van hele tracks.

De mogelijkheid om je eigen samples te uploaden, betekent dat je beste drum synthesizer alles wat je wilt kan zijn. Je kan voldoende gratis samples online vinden, waaronder opnames van klassieke instrumenten. Alledaagse geluiden samplen is daarnaast een geweldige manier om je eigen karakter toe te voegen en tussen al die dertien in een dozijn retro drum synthesizer geluiden uit te springen.

 

Hoeveel geheugen heb je nodig?

Patroongeheugen is een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen wanneer je de beste drum synthesizer kopen gaat, vooral als je optreedt. Als je een solo-artiest bent, dan is de kans groot dat je je handen voor andere dingen gebruikt, zoals het activeren van sequencers, dus de drum synthesizer moet dan redelijk geautomatiseerd zijn. Voor dit moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk patronen op kan slaan. Een ‘song’-modus, welke deze patronen koppelt voor makkelijk terughalen is ook een goed idee, aangezien het betekent dat je naadloze livesets kunt bouwen.

Als je je drum synthesizer voornamelijk in een studio gebruikt, dan is een patroongeheugen niet zo belangrijk. Vooral als je een DAW, zoals Ableton Live gebruikt. Zo lang je drum synthesizer MIDI ondersteunt (waar zo’n beetje elk model van de laatste 30 jaar onder valt), dan kan je je patronen in je software bouwen en dat gebruiken om je drum synthesizer te activeren. Deze methode maakt geheugen onnodig. Live optreders kunnen natuurlijk een laptop gebruiken om hun drum synthesizer te activeren. Het hangt er echter van af of je een computer op het podium wilt of niet.

 

Onze top 7 beste drum synthesizer:

Teenage Engineering PO-32 Tonic

Beste Drum Synthesizer Teenage Engineering PO-32 Tonic

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De PO-32 Tonic van Teenage Engineering is het meest geavanceerde lid van de Pocket Operator serie. Dit is een collectie van goedkope muziekmakende gadgets die er uitzien als een kruising tussen een rekenmachine en een klassieke lcd-spelcomputer. De PO-32 is ontwikkeld in samenwerking met Sonic Charge, een Zweeds bedrijf verantwoordelijk voor een drum VST met de naam Microtonic. Het apparaat geeft je de mogelijkheid om verschillende kits naar het apparaat te uploaden door gebruik te maken van een ingebouwde microfoon.

De PO-32 heeft geen analoog geluid, zoals de Volca Beats, maar hij is een stuk goedkoper en de digitale kits klinken op hun eigen manier geweldig. Het is de ideale keuze als je een eenvoudige tool wilt voor het maken van haperende, verwerkte beats. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de simplistische kwaliteit van de audio en verscheidene geweldige onboard effecten, zoals beat-chopping, distortion en delay. De parametervergrendeling maakt het mogelijk om sommige parameters te automatiseren in samenwerking met de step sequencer.

Er zijn echter een paar dingen die je tegen kunnen houden. De geluidstransfer functie is niet altijd betrouwbaar in luidruchtige omgevingen (alhoewel een bedrade verbinding dit oplost). Daarnaast is programmeren lastig, aangezien je voor een hoop functies de ‘shift’-toets moet gebruiken. Je zal echter niet een goedkopere, draagbare hardware drum synthesizer vinden met zoveel flexibiliteit. Het belangrijkste is dat hij ook erg leuk om te gebruiken is.

 

Korg Volca Beats

Beste Drum Synthesizer Korg Volca Beats

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De betaalbare drum synthesizer die een stroom van analoge hardware voor muzikanten met een beperkt budget op gang bracht. De (relatief) goedkope Korg Volca Beats heeft een analoge geluidsengine, waardoor de drums beter door een mix kunnen snijden dan de meeste software plug-ins. Hij heeft ook een sequencer en verbindt makkelijk met de andere Volca synthesizers van Korg. Deze geven je wanneer je ze allemaal aan elkaar koppelt een volledige collectie van analoge geluiden. En hier betaal je minder voor dan de meeste op zichzelf staande drum synthesizers.

Alhoewel de Volca Beats door genoeg ervaren producers gebruikt wordt, is het duidelijk een beginnersinstrument. Hij heeft maar een drum kit, de enkele audio output limiteert zijn bruikbaarheid in de studio en er is geen manier om je eigen geluiden toe te voegen. De meegeleverde kit kan echter op verschillende manieren aangepast worden met aparte besturingen, wat sterke toms en scherpe hihats mogelijk maakt. Sommige van de percussiegeluiden zijn ook gebaseerd op digitale samples, dus hij is niet volledig analoog. Als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor de geprijsde TR-808 of TR-909, dan ben je mogelijk teleurgesteld.

Als je de Volca Beats echter neemt voor wat hij is, dan zal je het een leuk en makkelijk te gebruiken apparaat vinden. Hij heeft ook een ingebouwde luidspreker en werkt op batterijen, dus je kan hem overal mee naartoe nemen. Hij is zo recht toe, recht aan en goedkoop als een beginner drum synthesizer kan zijn. En als je later besluit om over te stappen op iets nieuws, dan zal je hem waarschijnlijk nog steeds gebruiken voor het creëren van ritmes.

»» lees onze volledige Korg Volca Beats review »

 

Roland TR-8

Beste Drum Synthesizer Roland TR-8

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Het opnieuw uitbrengen van de kleine TR-909 en TR-808 heeft misschien de glans van de Aira TR-8 misschien iets minder gemaakt. Het is echter nog steeds een fantastisch instrument voor live en studio gebruik en blijft extreem betaalbaar. Hij gebruikt software om het geluid van klassieke Roland drum synthesizers na te bootsen, maar de kwaliteit is geweldig en beter dan welke plug-in dan ook. Negeer iedereen die zegt dat hij slecht klinkt, want dat is simpelweg niet waar. Wanneer je het volume opvoert, zal de kick van dit ding de muren verwoesten.

De beste eigenschap van de TR-8, is het genereuze setje van hands-on besturingen. Hij heeft aparte draaiknoppen voor tuning en decay, naast volumecontrole voor elk geluid. Er is ook compressie voor de kick en snare, zodat je deze nog krachtiger kan laten klinken. De sequencer en pads zijn erg oldschool (ze zijn bijvoorbeeld niet aanslaggevoelig), maar erg eenvoudig om te gebruiken.

Het is belangrijk om op te merken dat ondanks al zijn sterktes, de TR-8 gelimiteerd is tot klassieke Roland geluiden. Het is geen sampler, dus als je iets anders dan synthetische drums wilt gebruiken, dan moet je iets anders kopen. Elke audiotrack werkend krijgen via USB wanneer je hem gebruikt naast een andere USB-interface of andere Aira-uitrusting, vereist ook een speciaal trucje. Het patroongeheugen is ook een beetje lastig en er is ook geen manier om parameters te automatiseren.

Ondanks zijn leeftijd, lijkt het niet dat de TR-8 snel vervangen zal worden. Je ziet hem vaak gebruikt worden door dj’s en tijdens live-optredens, ondanks zijn groene uitstraling, want hij klinkt geweldig en is leuk om mee te spelen. Roland werkt het model ook nog steeds bij met software updates, waarbij je met de laatste de nieuwe SP-404A sampler of andere externe MIDI-uitrusting aan kan sluiten.

»» lees onze volledige Roland TR-8 review »

 

Arturia DrumBrute

Beste Drum Synthesizer Arturia DrumBrute

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Het Franse bedrijf Arturia is bekend geworden door hun toonaangevende software emulaties van klassieke synthesizers, zoals de Minimoog Model D, Jupiter-8 en ARP 2600. De laatste jaren zijn ze echter ook erg populair geworden met echte analoge hardware. Synths zoals de betaalbare MiniBrute en enorme MatrixBrute. De DrumBrute is een drum synthesizer van het bedrijf. Een echt analoog instrument met voldoende hands-on besturing en een competitieve prijs.

De DrumBrute bevat 17 drumgeluiden, welke allemaal aangestuurd worden door hun eigen synthesizer. Hij klinkt wat krachtiger dan de klassieke drum synthesizers van Roland, maar hij is meer een allrounder. Hij heeft twee kicks; een met een 909-stijl en de andere met een 808-stijl. De ietwat dunne percussiegeluiden zijn het zwakke punt, maar omdat deze drum synthesizer gebruikt maakt van synths in plaats van samples, is het mogelijk om meer abstracte kits te creëren. Nog een minpunt is het gebrek aan automatisering, maar net als de TR-8 is dit de beste drum synthesizer die gespeeld in plaats van geprogrammeerd moet worden.

Met zijn prijskaartje is alleen de Volca Beats goedkoper. Deze laatste heeft echter geen volledige afmetingen, niet dezelfde hoeveelheid draaiknoppen en aanslaggevoelige pads en ook geen individuele audio outputs. Dit laatste krijg je ook niet op de duurdere Roland TR-8. Hij heeft ook ruimte voor een ongelofelijke 64 patronen, een song-modus met ruimte voor 16 tracks en een polyritmische modus voor het creëren van meer complexe beats. Je krijgt kortom nergens anders een betere deal wanneer je deze beste drum synthesizer kopen gaat.

»» lees onze volledige Arturia DrumBrute impact review hier »

 

Native Instruments Maschine

Beste Drum Synthesizer Native Instruments Maschine

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De Native Instruments Maschine is wereldwijd de meest populaire moderne drum synthesizer. Er is echter een maar: dit is geen drum synthesizer. De Maschine is een hardware controller met drumpads die met zijn eigen software verbindt. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Voor een redelijke prijs krijg je toegang tot mogelijk alle drumgeluiden die je ooit nodig hebt, maar om deze te gebruiken moet je het apparaat verbinden met een computer. Zonder een zal hij gewoon niet werken.

Als je het niet erg vindt om je laptop te verbinden met de Maschine controller wanneer je muziek maakt, dan is dit de beste beat productiestudio op de markt. Er is een uitgebreide softwarebibliotheek, welke samples van klassieke drum synthesizers bevat (waaronder de 808 en 909). En als je je creatief voelt, dan zijn er ook drum synthesizers om je eigen originele geluiden te creëren. De Maschine software bevat synthesizer plug-ins van de Native Instruments familie, waardoor dit meer een alles-in-een studio in plaats van een drum synthesizer is.

De Maschine is gericht op iedereen; ongeacht of je dub techno of rap maakt. Voor elke stijl zijn er wel geluiden te vinden (zelfs meer als je voor uitbreidingspakketten betaalt), maar de hoeveelheid keuze schrikt misschien personen af die gewoon basis ritmes willen creëren. Zie het meer als een moderne update van de klassieke Akai MPC sampler. Je moet wat tijd besteden om hem onder de knie te krijgen, maar zodra je dit gelukt is, dan kan je met een stukje hardware volledige tracks creëren. De Maschine is ook bijgewerkt naar de MK3 versie, wat een kleurenscherm en ingebouwde audio-interface toevoegt. Voor zijn prijs biedt hij geweldige waarde voor iemand die net begint.

 

Vermona DRM1 MKIII

Beste Drum Synthesizer Vermona DRM1 MKIII

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De Vermona DRM1 MKIII ziet er uit als een klassieke drum synthesizer. Er zijn geen pads, geen sequencer en zijn collectie van draaiknoppen maakt hem meer een boutique mixer in plaats van een 808. Deze beste drum synthesizer heeft echter een apart circuit voor elk drumgeluid. Hij maakt zich minder zorgen over het nabootsen van klassieke geluiden, maar meer bedoeld om iets unieks te creëren. Het is een machine die gemaakt is voor het creëren van atmosferische technogeluiden en minimale bleeps, geen trap snares of dubstep bonken.

Aangezien hij geen sequencer heeft, kan je hem alleen maar activeren via een extern apparaat via MIDI (of CV als je voor het premium model kiest). Je kan een hardware sequencer zoals de betaalbare Arturia Beatstep Pro kopen of hem simpelweg verbinden met een DAW, zoals Ableton Live via een een geluidskaart die compatibel is met MIDI. Deze extra kosten betekenen echter dat de TR-8 of Volca Beats waarschijnlijk betere opties zijn als je direct wilt beginnen.

De DRM1 MKIII is echter de droom van iedere audioliefhebber. Naast dat hij herkenbare drumgeluiden kan emuleren, moedigt de analoge synthengine de creatie van abstracte bas- en percussiegeluiden aan. Het belangrijkste is dat elk drumkanaal zijn eigen aparte audio output heeft. Dit is een enorm voordeel als je een hoop effecten en compressie aan elk kanaal apart toe wilt voegen. Het is zeker eentje voor ervaren gebruikers, vooral omdat er geen geheugenbanks zijn voor het opslaan van je drumpatches. Maar als je de tijd wilt investeren in leren hoe je hem moet gebruiken, dan biedt hij een ervaring die nooit bij een budgetmodel zal krijgen.

 

Elektron Digitakt

Beste Drum Synthesizer Elektron Digitakt

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De Elektron Digitakt is een nieuweling, maar hij wordt al enorm geprezen om zijn ontwerp, luxueuze gevoel en diversiteit. Het is een digitale drum synthesizer, maar niet noodzakelijk minder dan de Analog Rytm van het Zweedse bedrijf. Hij heeft capabele sampling kracht wat je de mogelijkheid geeft om je eigen geluiden te uploaden en maakt percussie uit alles wat je kan opnemen. Hij klinkt ook geweldig.

Hij heeft ook functies die je meestal alleen maar terugziet bij premium machines. Afgezien van een ongelofelijk diepe onboard sequencer met de mogelijkheid om patronen te koppelen in meer complexe structuren. Hij heeft daarnaast ook parametervergrendelingen, welke het mogelijk maken om aanpassen van de draaiknop per stap op te slaan. Dit betekent dat je delay aan een enkele hihat kan toevoegen of een krachtige overdrive aan één kick in een loop. Er is ook een geweldige randomisatiefunctie om makkelijk diversiteit aan je patronen toe te voegen.

De kers op de taart is echter de mogelijkheid om een sequentie van maximaal acht externe synths of andere hardware via de MIDI-output van de Digitakt te creëren. Het is een functie die erg lijkt op de populaire Octatrack sampler, alleen is de Digitakt veel goedkoper. Het verschil is echter dat je bij de laatste geen song-modus krijgt, wat live-sets in elkaar zetten makkelijker maakt. Voor jammen biedt hij echter een geweldige waarde. Je zult echter even tijd moeten spenderen om hem onder de knie te krijgen.

»» lees onze volledige Elektron Digitakt review hier »

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo