Alesis Strike Pro review

Elektrische drumstellen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Sommige drummers vragen zich of ze het geld waard zijn of niet. En dit is vooral het geval wanneer het gaat over merken die niet Roland zijn.  Om deze reden heeft Alesis waarschijnlijk een hoop inspanningen geleverd om de Strike Pro zo goed mogelijk te maken. Hun doel was om een echt professionele elektrische kit te creëren, die net zo goed presteert als de beste akoestische kits. In dit artikel zullen we uit proberen te zoeken of ze dat doel bereikt hebben. Deze Alesis Strike Pro review zal die vraag beantwoorden.

 

Alesis Strike Pro review:

Wat zit er in de doos?

Wanneer je de Alesis Strike Pro uitpakt, dan zijn de afmetingen het eerste wat je op zal merken. Dit is geen kleine kit!

Het volgende kan je in de doos vinden:

 • De Strike Performance module
 • 1 14-inch basdrum pad
 • 1 14-inch dubbelzonige snaardrum pad
 • een 8-, 10-, 12- en 14-inch dubbelzonige tompad
 • 1 16-inch driezonige ridebekken
 • 3 14-inch dubbelzonige crash bekken met choke
 • 1 12-inch verplaatsbare hi-hat bekken
 • Premium chroom rack met 4 palen
 • Extra verstevigde snaardrum standaard
 • Drumstokken

Dus het enige wat niet toegevoegd is, zijn de pedalen voor de kickdrum en de hihat standaard en deze moet je apart kopen of je bestaande uitrusting gebruiken (wat volledig compatibel zou moeten zijn).

 

Opmerking: Dit is wat je in de doos krijgt bij de elfdelige Strike kit. Als je kiest voor de goedkopere achtdelige kit, dan krijg je NIET de 14-inch drumpad en een 14-inch dubbelzonige crash in plaats van drie. De keuze hangt volgens mij van je persoonlijke opstellingsvoorkeuren. Dit maakt op het gebied van kwaliteit geen verschil uit en mijn volgende opmerkingen zullen van toepassing zijn op de beide versies van de Strike Pro.

Alesis Strike Pro

De zogenaamde heads zijn groot en zien er authentiek uit. Ze zijn ontwikkeld om op het gebied van oppervlakte er hetzelfde uit te zien als echte drum heads en zijn ook bedoeld om het gevoel van akoestische drums na te bootsen. De bekken hebben geen volledige afmetingen (ze hebben een halve maan vorm in plaats van een cirkel), maar hun oppervlakte is desalniettemin indrukwekkend.

De basdrum heeft goede afmetingen en biedt een goede weerstand voor het baspedaal. Dit is mogelijk de grootste kracht van deze kit – de manier waarop hij reageert op slagen. Vanwege de afmetingen en het gewicht (en het ontwerp van de drum heads) voelen, klinken en zien deze dingen er erg realistische uit.

 

De Strike module

De Strike performance module heeft een aantal geweldige eigenschappen. Dit model heeft een 4,3-inch kleuren LED-scherm, welke op zichzelf mogelijk al de kosten waard zijn. Het scherm is helder en levendig en alhoewel dit kenmerk je mogelijk niet beter laat spelen, is de kans groot dat deze je meer motivatie geeft om te spelen. Wie houdt er niet van geweldige technologie?

Goedkoopste Alesis Strike Pro Review

De module heeft onboard sampling mogelijkheden, wat betekent dat de module zelf de sampling van audio kan doen. Daarnaast zijn de USB/MIDI-connectiviteit en SD-kaart mogelijkheid ontwikkeld met professionele geluidsontwikkeling software in gedachten, wat een hele wereld van audioverwerking en MIDI-manipulatie openen. Dit is mogelijk niet interessant voor elke drummer, maar voor sommige zou het een flinke verandering betekenen.

Modules maken een drummer niet, maar op sommige gebieden maken ze de machine wel en vanwege deze module is dit drumstel zo goed.

 

De geluiden van de Alesis Strike

De Alesis Strike Pro module heeft een bibliotheek van geluiden die zowel op het gebied van omvang en diepte indrukwekkend is en dan houd ik me nog in.

110 verschillende (en nieuw ontwikkelde) kits zijn geassembleerd uit 1.600 instrumenten, waarbij elke zogenaamde multi-sampling heeft (wat betekent dat er meer dan een sample was genomen van elk instrument om voor nauwkeurigheid en compleetheid te zorgen). Maar het maakt niet uit hoeveel geluiden er zijn als ze niet goed klinken en als we op dat gebied kijken, dan maakt de Strike Pro wederom een homerun.

Zijn kits zijn dynamisch, reageren goed en klinken levensecht zoals oude elektrische samples nooit in de buurt konden komen. Je gebruikt waarschijnlijk niet alle 110, maar degene die je wel gebruikt zullen je een hoop bevrediging geven.

Dit is wat je krijgt wanneer je voor Pro gaat: een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Meer dan elke andere eigenschap, is dit degene die de prijs opvoert (volgens mij is dit degene die de prijs van het apparaat waard maakt). Denk ik dat het uitmaakt of je extra geld uitgeeft en de beste van de beste uitrusting koopt? Nou, het zal je waarschijnlijk niet laten klinken als Mike Portnoy, maar je klinkt wel direct professioneler uit de doos. En als dat ervoor zorgt dat je meer speelt, meer oefent en/of meer optreedt, dan is het moeilijk om daar een prijskaartje aan te hangen.

Beste Alesis Strike Pro Review

 

Het gevoel van de pads

Dit is wat zoveel spelers me vragen over elektrische drumstellen: Hoe voelt het?

Ook al weten we dat we op echte elektrische pads slaan, is het enige wat belangrijk voor ons is of die pads in de buurt komen van het echte gevoel. Het is momenteel misschien nog niet mogelijk om het exacte gevoel van een echt drumstel na te bootsen, maar de beste kits komen hier wel dicht in de buurt. Goede elektrische kits leveren niet alleen een geweldige midi mogelijkheid (wat enorme flexibiliteit aan het instrument toevoegt), maar bootsen de geluiden en het gevoel van echte drums ook na (wat mij en waarschijnlijk jou de motivatie geeft om met elektrische drums te spelen). De Alesis Strike Pro is een van die kits.

Het eerste ding dat je opmerkt, zijn de afmetingen van de drum pads op dit ding. De afmetingen van de pads hebben dezelfde afmetingen als echte drum heads. De bekken bieden een belgebied dat groter is dan bij de meeste, om zodoende een verscheidenheid aan gevoelens en geluiden uit ze te kunnen halen (net als bij een echt drumstel).

Naast de indrukwekkende afmetingen van deze drums is hun reactie ook erg goed. Ze reageren en voelen bijna hetzelfde als echte drum heads. Je hoeft op het gebied van gevoel niet veel op te offeren bij dit apparaat en je krijgt zelfs nog veel meer op andere gebieden.

Deze dingen voel al met al geweldig. Als je iets wilt dat 100 procent hetzelfde is als een akoestische kit, dan zal je mogelijk een akoestische kit moeten kopen. Maar als je iets wilt dat hier dicht in de buurt komt, met een hoop toeters en bellen, dan de Strike Pro is een geweldige optie, zelfs voor zijn prijs.

 

De voordelen van Alesis Strike Pro

Hoe goed is de Strike Pro? Wanneer ik met een kit speel, dan wil ik niet alleen dat hij goed is, maar ook volledig professioneel. En voor de prijs van deze kit, is dat wat ik verwachtte. De vraag is: wat zijn de echte voordelen met al zijn eigenschappen?

De Strike Pro heeft twee hele sterke punten – gevoel en geluidskwaliteit. Beide van deze dingen zijn subjectief en niet alle spelers zullen het met mij eens zijn, maar wanneer ik met dit apparaat speel, dan ben ik constant onder de indruk van het gevoel en geluid.

Wanneer je op een van deze drum heads slaat, dan is het niks als het slaan op die oude elektrische kits (waar de stokken nog terugkaatste op de manier dat zou moeten). Bij dit instrument is het alsof je op een echte snare of tom slaat en tegen een echt basdrum aantrapt.

Goedkope Alesis Strike Pro Review

 

De nadelen

Om eerlijk te zijn kon ik niks vinden wat echt negatief is bij dit drumstel, maar er zijn twee dingen die door sommige mogelijk als negatief gezien kunnen worden: de prijs en bekken.

De prijs van deze kit valt voor sommige personen ver buiten het budget. Het is niet een goedkoop instrument en je vraagt je mogelijk af waarom je zoveel aan een elektrische kit zou spenderen als een akoestische kit net zo duur of zelfs goedkoper is. Dit is een echte zorg voor sommige personen, maar wanneer je overweegt wat je krijgt voor de prijs (het drumstel plus de kwalitatieve module), dan is het echt niet zo duur. Voor sommige personen blijft het echter een groot minpunt. Is de kit het waard? Nou, die keuze is aan jou. Ik denk het wel, maar niet iedereen zal het hiermee eens zijn.

Het andere nadeel is de action van de bekken. Deze kit voelt over het algemeen geweldig, maar is nog steeds een elektrische kit en heeft de halve maan nep bekken (de halve cirkel elektrische pads waar je mogelijk al aan gewend bent geraakt bij elektrische kits). Ze klinken geweldig (zo echt als maar kan), maar uiteraard voelen ze niet hetzelfde als echte bekken. Het is niet mogelijk om die action te krijgen zonder de bekken (het metaal dat beweegt en terugkaatst). Dus, zijn dit slechte bekken? Zeker weten niet, maar ze missen wel iets en dat is mogelijk belangrijk voor je.

 

Veelgestelde vragen

Is dit product klaar om direct uit de doos te gebruiken?

Ja en nee. Hij wordt met alles geleverd dat je nodig hebt om de kit te gebruiken, zolang je de pedalen niet hoeft te gebruiken (en je een versterker hebt). Hij wordt niet geleverd met pedalen of versterking. Pedalen worden apart verkocht door Alesis en je moet voor je eigen versterker zorgen.

Hoe versterk je deze kit?

De kit heeft een PA of keyboardversterker nodig om te gebruiken.

Wordt hij geleverd met pedalen?

Nee, hij wordt niet geleverd met hi-hat of basdrum pedalen. Deze worden apart verkocht.

 

Alternatieven voor de Alesis Strike Pro

Ten eerste zijn er andere Alesis producten. Deze zijn over het algemeen goedkoper dan de Strike Pro, maar nog steeds geweldig. Deze bestaan uit de Alesis Strike en Alesis DM10X kits. Beide van deze kits zijn goed en een stuk goedkoper als de Pro.

Ten tweede zijn er vergelijkbare producten van andere merken. Als je een kijkje wilt nemen naar een vergelijkbare, dan wil je mogelijk een kijkje nemen naar de Roland TD-11K, welke zelfs iets goedkoper is als de Strike Pro. Als je voor een super hoge kwaliteit wilt gaan (en iets duurder), neem dan een kijkje naar de Roland TD-30KV.

 

Conclusie van deze Alesis Strike Pro review

Al met al is de Alesis Strike Pro een zeer kwalitatieve kit. Ik zou hem zeker aanraden aan zowel elektrische kit enthousiastelingen als akoestische spelers, als ze hem kunnen betalen. Als ik het geld had om deze kit te kopen, dan zou ik dat zeker doen. Hij is echt zo goed. Er is echt niks mis mee en heeft zoveel geweldige eigenschappen en voelt en klinkt zo goed, dat het moeilijk is om dit instrument aan je voorbij te laten gaan.

8 Totale Score
Zeer kwalitatieve elektronische drum

Al met al is de Alesis Strike Pro een zeer kwalitatieve kit. Ik zou hem zeker aanraden aan zowel elektrische kit enthousiastelingen als akoestische spelers, als ze hem kunnen betalen.

Gebruikers Beoordeling: 3.67 (6 votes)
2 Opmerkingen
 1. Heb met Roland td 30kv gespeeld ,heb nu een alesis pro speciaal ,het enige min punt dat ok vind is dat je de kits van de 30 kan maken op je mondule en met de alesis niet, maar van geluid en feeling een top kit beklaag het niet .een aanrader voor iedereen drummer hobby of professioneel!!!

 2. Beste,

  Bedankt voor de uiteenzetting. Kunt u ook zeggen of de uitgangen naar de pa toe (8) geballanceerd zijn of dat er een DI moet tussen komen?

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo