Behringer XD80USB review

Wanneer je net begint met het spelen van de drums, dan is het het beste om alles simpel te houden. Het is makkelijk om afgeleid en gefrustreerd te raken als je met te veel variabelen begint. Als ik een beginner was, dan zou ik op zoek gaan naar een drumkit die probleemloos op te stellen en navigeren is. De Behringer XD80USB lijkt hieraan te voldoen. In deze Behringer XD80USB review zal ik alle voor- en nadelen en ook mijn eigen beoordeling van dit elektrische drumstel proberen te geven. Dus lees verder om te zien of dit product je drummen op gang kan brengen.

 

Behringer XD80USB review:

Wat zit er in de doos?

De Behringer XD80USB elektronische drumkit is makkelijk om op te stellen en compact, gebruiksvriendelijk en geschikt voor een nieuwe drummer. Hij wordt geleverd met alles wat je verwacht van een drumkit zoals deze, plus een beetje extra. In tegenstelling tot andere elektronische drumkits in de prijsklasse van €300-€400, heeft deze een werkende en betrouwbare drumpedaal die klaar is voor gebruik. Een nieuwe drummer zal geen problemen hebben om dit setje op te stellen en configureren, aangezien alles gedetailleerd uitgelegd wordt in de instructies en redelijk voor zich spreekt.

Goedkope Behringer XD80USB Review

Het is echter belangrijk om op te merken dat dit product geen drumtroon heeft die geschikt is voor het oefenen/spelen met stokken, koptelefoon of een drum versterker. Dus voordat je de Behringer aanschaft of als je je eerste elektronische drumkit in het algemeen aanschaft, is het mogelijk een goed idee om deze accessoires eerst te kopen.

Hieronder heb ik toegelicht wat er in de doos zit, zodat je een idee kan krijgen van de structuur en onderdelen van deze drumkit. De meeste instap drumkits hebben over het algemeen vergelijkbare onderdelen en structuren, maar ze geven niet allemaal een duidelijke lijst met wat je krijgt, dus hieronder zal ik een overzicht geven van wat je krijgt:

 • 1 LCD HDS240USB geluidsmodule met metronoom en een door icoon aangedreven gebruikersinterface.
 • Vier 3 x 8-inch duale zone tom/kleine trom pad(s)
 • Drie 3 x 12-inch duale zone bekken
 • 1 basdrum pad
 • 1 hi-hat triggerpedaal
 • 1 Behringer basdrumpedaal
 • 1 setje algemene drumstokken
 • 15 corresponderende rack klemmen
 • Corresponderende triggerpad – geluidsmodule bedrading.
 • 3 bekken bevestigingen
 • 4 rubberen voetstukken waar het rack op kan rusten

 

Eigenschappen en specificaties Behringer XD80USB

Beste Behringer XD80USB Review

De Behringer XD80USB bevat een gebruiksvriendelijke geluidsmodule die een geïntegreerde metronoom, 15 verschillende drumkit stijlen (10 van tevoren ingesteld), 175 verschillende geluiden en een USB-poort bevat. De USB-poort maakt het mogelijk om het geluid van je kit naar je computer te sturen, wat je dan vervolgens kan gebruiken in GarageBand of een ander opnameplatform naar keuze. De drumkit bevat duale zone trigger pads, welke een dynamisch bereik van slagvarianten bieden.

Voor hoeveel hij kost krijg je zeker weten een gave geluidsmodule. Dit kit bevat geavanceerde digitale compatibiliteit met de basis structurele drum opstelling. Dit betekent dat hij echt ontworpen is voor nieuwe drummers die op zoek zijn naar een simpele digitale aanpak van het drummen, maar ook iets willen dat als het echte klinkt.

De Behringer XD80USB heeft een door icoontjes aangedreven gebruikersinterface geluidsmodule. Dit maakt het mogelijk om simpelweg op de corresponderende instrument pad op de geluidsmodule te drukken en dit geluid zal dan naar je koptelefoon of externe speaker gestuurd worden.  Dit functioneert als een manier om de 175 verschillende drumgeluiden te testen terwijl je beats produceert en muziek maakt. Je kan letterlijk de drumkit onder je vingertoppen hebben.

 

Geïntegreerde metronoom

De HDS240USB geluidsmodule bevat een volledig functionerende metronoom welke ingesteld kan worden op het tempo dat je wilt voor het oefenen of zelfs de beat van je favoriete liedje. Het hebben van een metronoom is cruciaal wanneer je je gevoel van timing en ritme leert te ontwikkelen. Een student die drum tablatuur gebruikt kan de metronoom instellen op het tempo van het oefenmateriaal. Dit voegt een heel nieuw niveau van functionaliteit aan de kit en het potentieel om het muzikale oor of de persoonlijke stijl van een drummer te helpen ontwikkelen toe.

 

15 drum sets en 175 unieke geluiden

Wanneer je nog maar net een interesse in drummen hebt ontwikkeld, dan is het handig om 10 verschillende stijlen van drum sets te hebben die je direct uit kan kiezen. De ruimte voor 5 sets die je zelf in kan stellen zullen goed van pas komen zodra je je eigen beat vindt. Dit geeft elke beginner een wijd spectrum van materiaal om mee te experimenteren. De 175 geluiden die ingesteld kunnen worden op elk van de 8 pads werken samen met de geluidsmodule.

 

De kit verbinden met je computer

De aangeboden USB-poort maakt het mogelijk om de XD80USB te verbinden met je kanaalrack, wat je de mogelijkheid geeft om authentieke patronen en beats op te nemen terwijl je de 10 verschillende soorten drumkitgeluiden gebruikt die de geluidsmodule biedt. Je hebt geen dure software of gedetailleerde programma’s nodig om je geluid op te nemen. Makkelijk beschikbare software zoals GarageBand is geschikt voor de behoeften van een beginner. Daarnaast kan deze kit zeker weten genoeg bieden voor iemand die geïnteresseerd is in het produceren van hiphop of elektronische dancemuziek. Het door icoontjes aangedreven interface fungeert als een geweldig hulpmiddel wanneer je tracks/loop/etc aan het demonstreren, sampling en mixen bent.

 

Voor- en nadelen Behringer XD80USB

Goedkoopste Behringer XD80USB Review

De Behringer XD80USB is een geweldig instrument voor beginnende drummers, maar heeft mogelijk niet de capaciteit om te reageren op de frequentie en kracht van een geavanceerde drummer. Voor een student drummer van elke leeftijd geeft deze elektronische kit een erg diverse geluidsmodule met eenvoudige en goed reagerende duale zone pads, wat perfect is voor iemand die haar/zijn techniek en oor ontwikkelt. Wanneer je op deze kit speelt met een gemiddeld en gecontroleerd tempo, dan presteert hij geweldig.

 

De voordelen

Dit elektronische drumkit biedt een samenhangend geluid en drumervaring voor een beginner. De duale zone pads en 15 verschillende kitselecties maken het mogelijk om een dynamisch oor te ontwikkelen en meer te leren over de nuances van het slaan. De pads bieden genoeg vering en reactie voor een drummer om meer te experimenteren. Met 15 drumkit variaties geeft hij een nieuwe drummers een hoop opties wanneer ze nog steeds aan het ontdekken zijn wat ze wel en niet leuk vinden.

De metronoom, de geluidsvariaties en digitale opnamemogelijkheden maken dit een geweldig hulpmiddel voor elke drummer die een simpele manier wil om authentieke drumritmes te maken of gewoon vaardigheden te ontwikkelen.

Tot slot zal de Behringer XD80 waarschijnlijk je opnamebehoeften kunnen bevredigen tijdens de eerste paar drumjaren.

 

De nadelen

Voor de ervaren drummer die al een solide slagpatroon heeft en continue snelle slagen kan maken, zal dit drumkit het niet lang uithouden. De standaard schuim onder de vulling is alleen maar ontwikkelt om matige slagen te ontvangen van een drummer die nog geavanceerde slagen en ritmes kan maken. De relaymogelijkheden van de duale zone trigger pads zijn niet gemaakt om erg snel of zwaar drummen aan te kunnen.

Iedereen kan deze elektronische kit natuurlijk kopen, maar maak je beslissing op basis van je algehele vaardigheidsniveau als een drummer.

 

Behringer XD80USB review: Veelgestelde vragen

Behringer XD80USB

Wordt de Behringer XD80USB geleverd met drumstokken? En zo ja, hebben ze een goede kwaliteit?

Ja deze elektronische kit wordt geleverd met drumstokken, maar ik spreek uit ervaring dat de meegeleverde stokken vaak een erg slechte kwaliteit hebben. Ik raad aan om meerdere paren merkstokken te kopen voor oefen doeleinden.

Hoelang mag ik verwachten dat dit elektronisch drumkit het uithoudt? Wordt hij geleverd met een garantie?

Een nieuwe drummer kan verwachten dat de trigger pads het verscheidene jaren uit zullen houden. Je kan een garantie van de fabrikant aanschaffen wanneer je je elektronische kit online koopt. Let op dat de prijs van de garantie kan verschillen per leverancier en dat dit niet bij de prijs inbegrepen is.

Kan een dubbel baspedaal gebruikt worden met het meegeleverde basdrum trigger pad?

Nee, het geboden oppervlakte is simpelweg niet groot genoeg om een juiste sustain of reactie te bieden voor de hoeveelheid kracht van een dubbel baspedaal. Je kan echter een groter basdrum pad kopen. Online zijn meerdere goedkope alternatieven te vinden van een grotere drum trigger pad.

 

Alternatieve producten

Als je niet volledig overtuigd bent van de Behringer XD80USB, dan kan je een kijkje nemen naar de Alesis Nitro elektronische drumkit. De twee geluidsmodules zijn bijna identiek op het gebied van functionaliteit, ze hebben beide een door icoontjes aangedreven gebruikersinterface en kan naadloos integreren in een digitaal platform. Het grootste verschil op het gebied van kwaliteit is dat de Alesis Nitro beter reagerende en meer duurzame trigger pads heeft en daarnaast is het hi-hat pedaal ook nauwkeuriger. Het kwantitatieve verschil is dat de Alesis Nitro 40 slots heeft voor drumkits en 385 geluiden om uit te kiezen, terwijl de Behringer 15 setjes op kan slaan en 175 unieke geluiden heeft.

XD80USB High-Performance 8-Piece Electronic Drum Set

In this video we take you through the sounds of the XD80USB, a High-Performance 8-Piece Electronic Drum Set with 175 Sounds, 15 Drum Sets, LCD Display ...

 

Mijn conclusie van deze Behringer XD80USB review

Gebaseerd op mijn ervaring en onderzoek van de Behringer XD80USB, raad ik deze aan voor iedereen die een strikt budget heeft of simpelweg op zoek is naar een manier om zijn/haar drumervaring op te starten. Deze kit biedt alle hulpmiddelen die nodig zijn om een nieuwe drummer geïnteresseerd en gefocust te houden. Als je echter een geavanceerde drummer bent die op zoek is naar een goedkope manier om de in beslag genomen ruimte en het gemaakte geluid wil verminderen, dan moeten we je teleurstellen, want dit is niet de elektronische kit voor jou. Hij heeft niet de duurzaamheid of een samenhangend geluid dat je krijgt bij iets dat wat duurder is. Nu we dat allemaal gezegd hebben, zal dit elektronische drum kit nieuwe drummers precies bieden wat ze nodig hebben voor een aantrekkelijke prijs.

Al met al en voornamelijk vanwege zijn geluidsmodule, kan ik zeggen dat de Behringer XD80USB een redelijk krachtige elektronische drum kit voor een beginner is.

 

Heb je goede/slechte ervaringen met dit product? Deel dan vragen, opmerkingen en kritiek hieronder. We hopen dat je genoten hebt van deze Behringer XD80USB review.

 

 

8 Totale Score
Redelijk krachtige elektronische drum kit voor een beginner

Al met al en voornamelijk vanwege zijn geluidsmodule, kan ik zeggen dat de Behringer XD80USB een redelijk krachtige elektronische drum kit voor een beginner is.

Gebruikers Beoordeling: 3.4 (5 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo