Roland TD-50KV review

  • Introductie
  • Video's

De Roland TD-50KV kopen?

De TD-50KV is een van de vlaggenschip elektronische drumstellen van Roland en biedt de nieuwste technologische verbeteringen naast een superieure speelbaarheid.

De Roland TD-50KV verschilt ten opzichte van de TD-50K op verschillende manieren, maar je krijgt voornamelijk betere onderdelen, zoals pads en bekken. Voor die verbeteringen betaal je echter meer dan 50% van de prijs van de TD-50K extra.

In deze Roland TD-50KV review zullen we de functies van deze twee en andere drumstellen vergelijken, om te zien of de prijs van dit vlaggenschipmodel gerechtvaardigd wordt.


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Roland TD-50KV

Positief:
  • Geweldige sound
  • Gevoel en feedback uitmuntend
  • Direct via USB naar je pc mixen
  • Instellingen makkelijk aan te passen
Negatief:
  • Hoge prijs

 

Voor wie is de Roland TD-50KV bedoeld?

Zoals gezegd is de TD-50KV een vlaggenschip elektrisch drumstel van Roland en bevat designverbeteringen en de nieuwste en meest geavanceerde technologie. Het is een drumstel die professionele optredende drummers en sommige opname studioproducers past.

Roland TD-50KV review V-Drums elektronisch drumstel

 

Het gemak waarop je kunt schakelen tussen geluiden en de kwaliteit van de geluiden zelf, betekent dat dit een perfect instrument is voor de moderne drummer die een groot scala aan geluiden nodig heeft. Als je een kit nodig hebt die binnen een mum van tijd omgetoverd kan worden van rock naar bijvoorbeeld EDM, dan is dit het drumstel voor je.

 

Drums, pads en andere hardware

Dit is een vijfdelig drumstel met vier bekkenpads die bestaan uit de hihat, ride en twee crashbekken. De snare is dezelfde die geleverd wordt met de TD-50K en is de beste van Roland tot op heden. Het is een PD-140-DS, wat een 14-inch meshdrum is, die er uitziet en gebruikt wordt als een echte akoestische drum. Dit is een op zichzelf staande drum die gebruikt kan worden met een conventionele snarestandaard voor een makkelijke positionering.

Roland TD-50KV review V-Drums elektronisch drumstel

De drum zelf reageert verrassend goed met de TD-50 module tijdens deze Roland TD-50KV review en heeft meer triggers dan eerdere drumstellen. De rand is flink verbeterd. Het is nu mogelijk om een grote hoeveelheid verschillende rimshot geluiden te krijgen, van erg ondiep tot laag een diep, afhankelijk van waar je de drum raakt. De PD-140-DS kan ook onderscheid maken tussen een normale slag en een buzz roll en naadloos schakelen tussen de twee.

De toms op de TD-50KV zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van de TD-50K. Er is een PD-108-BC, een 10-inch supergevoelige drum is die onder dezelfde categorie valt als de PD-140-DS snare. Deze drum heeft dezelfde erg realistische rand en vel reactie, wat een grote hoeveelheid verschillende drumgeluiden mogelijk maakt. Het spelen van rolls op deze nieuwe pads is erg realistisch, aangezien Roland de triggering heeft verbeterd voor het schakelen tussen vergelijkbare samples. Dit elimineert het super consistente, bijna machinegeweer-achtige geluid, dat je normaal gesproken associeert met elektrische drumstellen.

Goedkoopste Roland TD-50KV Review

Naast de kleinere PD-108-BC zijn er twee PD-128-BC tom pads, welke functioneren als floor toms. Met een diameter van 12-inch zijn ze groter en worden meestal links of rechts van de snare gepositioneerd, afhankelijk van je opstelling. Wederom zijn deze tom pads de beste die Roland te bieden heeft en hebben beide een superieur gevoel en een geweldige triggerreactie.

De TD-50KV wordt geleverd met de VH-13 hihat, wat de grote broer van de VH-11 hihat van de TD-50K is. De VH-13 is een exceptioneel stukje technologie en biedt een hoeveelheid realisme dat nog nooit eerder vertoond is. De VH-13 kan op een standaard bevestigd worden en heeft betere sensoren dan op de oudere modellen. Het spelen met deze pad is erg comfortabel en hij beweegt en voelt meer als een echt hihat dan ooit tevoren. De sensoren zijn verbeterd, zodat een grotere hoeveelheid expressie mogelijk wordt gemaakt.

De hihat is naast de ridebekken een van de meest expressieve en diverse onderdelen van een drumstel, dus het is fijn om te zien dat Roland aandacht heeft besteed aan verbeteringen. De hihat functioneert goed tijdens deze Roland TD-50KV review en klinkt geweldig in elke positie, van strak gesloten tot volledig open.

elektronisch drumstel Roland TD-50KV review

 

Naast de betere toms en de betere hihat, presteert de TD-50KV ook een ander gebied beter dan de TD-50K. Hij wordt namelijk geleverd met grotere crashbekken. De CY-14C en CY-15R zijn 2-inch groter dan degene op de TD-50K. De reactie van beide is uitstekend, naast dat ze extra gevoelig zijn en meer als echte bekken spelen. Het is mogelijk om realistische bekken te creëren wanneer je deze pads aansluit op de TD-50 module, iets dat voorheen nooit erg overtuigend bereikt werd. De CY-15R heeft ook een toegevoegde bekken bellreactie, aangezien hij ontwikkeld is om te functioneren als een ridebekken.

De bassdrum is ook bijgewerkt naar een KD-140-BC. Dit is een grotere drum dan de KD-120-BK die je bij de TD-50K krijgt. Hij is zwaarder en voelt meer als een echte basdrum dan bij welk ander Roland model dan ook. Aan beide kanten van de drum vind je twee grote en stevige poten terug, welke er samen voor zorgen dat de drum blijft staan en niet omvalt. Je kan de lengte en hoek van elke poot aanpassen voor extra ondersteuning. De pad blijft op zijn plaats staan tijdens het spelen, zelfs wanneer je zwaar dubbelbas speelt.

 

Geluiden

Roland TD-50KV review elektronisch drumstel

Dit drumstel wordt geleverd met de hoog aangeschreven TD-50 drummodule. Dit is dezelfde die meegeleverd wordt met de TD-50K. Bij dit vlaggenschipmodel onderscheidt deze module zich echter met de ultragevoelige drumpads.

De meerdere triggerlocaties op zowel de drum als bekken geeft de TD-50 de mogelijkheid om het beste en meest geschikte geluid voor elke gelegenheid te kiezen.

 

Noemenswaardige functies

Roland TD-50KV review elektronisch drumstel kopen

De TD-50KV wordt geleverd met optimale controle en connectiviteit. Op de voorkant van de TD-50 module zitten grote schuifregelaars om het niveau van elke drum aan te sturen. Er zijn ook verscheidene besturingsdraaiknoppen voor het aanpassen van effecten op je geluid.

Je verbindt de module met je computer via USB en MIDI en kan zelfs je per track opnemen voor bewerking op een later moment.


 

Alternatieven die het overwegen waard zijn

Nog niet zo heel lang geleden heeft Roland een kleine verbetering van de TD-50KV uitgebracht, welke de TD-50KVX genoemd wordt. De prijs wordt ten opzichte van de KV nog eens met zo’n €1.500 verhoogd en enige echte verschil is een nieuwe 22-inch bassdrum (KD-220-BC), wat uiteraard een stuk groter is dan de 14-inch van de TD-50KV. Persoonlijk vinden we hem een beetje aan de dure kant, vooral wanneer je kijkt naar wat nu eigenlijk echt aangepast is. Als je echter het beste van het beste wilt hebben, dan is de TD-50KVX het drumstel waar je voor moet kiezen.

Roland TD-50KV Review Roland TD-50KVX

Ondanks dat de TD-50K al aardig wat jaartjes oud is, is het nog steeds een drumstel die het overwegen waard is. De verbeteringen die doorgevoerd worden bij het KV-model zijn zeker de prijs waard, maar als je niet zoveel geld over hebt voor een elektrisch drumstel, dan is de TD-50K zeker een goed alternatief voor een prijs van ruim €4.000.

Tot slot is er nog de TD-30KV, welke niet meer geleverd wordt. Als je echter een tweedehands model in goede staat en mooie prijs kan vinden, dan zal je zeker niet teleurgesteld zijn. De TD-50KV verbetert dit model in alle opzichten, maar het blijft desalniettemin een interessante keuze als je maximale budget iets lager is.


 

Roland TD-50KV review V-Drums elektronisch drumstel

Conclusie van de Roland TD-50KV

Gezien de prijs en wat je daarvoor krijgt is dit in onze ogen de beste middenweg vergeleken met de TD-50K en TD-50KVX. Ten opzichte van de TD-50K is de TD-50KV in bijna alle opzichten een verbetering.

Dit gevoel krijgen we niet tijdens deze Roland TD-50KV review wanneer we de TD-50KVX met het KV-model vergelijken, terwijl de sprong in prijs bijna gelijk is.

Als je echt het beste elektrische drumstel wilt kopen dat er momenteel is en geld geen probleem voor je is, kies dan voor de KVX. In onze ogen kan je dat geld echter beter bewaren voor de aanschaf van de verscheidene accessoires die je ongetwijfeld nodig zal hebben en de TD-50KV kopen.

We hopen dat we je met deze Roland TD-50KV review geholpen hebben om een weloverwogen keuze te maken. Heb je ervaring met de TD-50KV of is een ander model in jou ogen beter? Laat dan hieronder een reactie achter. Veel succes met je zoektocht naar het beste elektrische drumstel.

 

9 Totale Score
Een goede middenweg

Gezien de prijs en wat je daarvoor krijgt is dit in onze ogen de beste middenweg vergeleken met de TD-50K en TD-50KVX. Het is een drumstel die professionele optredende drummers en sommige opname studioproducers past. Enkel voor ervaren drummers raden wij dit drumstel aan, gezien de hoge investering.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo