Yamaha DTX522 Kit review

Voordelen:
  • Goede prijs. DTX-module is snel en geeft uitstekende resultaten. Snare- en kickpads.
Nadelen:
  • Rubberen tompads zijn niet geweldig – ga voor de luxere DTX562 als je hem kunt betalen.

Ons oordeel: De DTX522 en het bijbehorende drumstel hebben veel te bieden als oefenmateriaal voor thuis, en misschien zelfs voor optredens

»» bekijk hier de prijs & gebruikersreviews »

 

Yamaha DTX522 Kit review

Ter vervanging van de DTX500, het drumstel dat valt in het lage middenbereik van Yamaha’s arsenaal aan elektronische drums, is er nu de nieuwe Yamaha DTX502-module. Het bedrijf belooft “enorm verbeterde geluidskwaliteit, hoogst expressieve speelbaarheid en gebruiksvriendelijke functionalteit”, en was zeker een van de hoogtepunten van Musikmesse. Nu hebben we hem zelf kunnen testen…

 

Opbouw Yamaha DTX522 Kit

Om ruimte te geven aan verschillende budgetten en speeltoepassingen heeft Yamaha vier vijfdelige kits uitgegeven die samengaan met de nieuwe module. De Yamaha DTX522 is daarvan het instapmodel.

Yamaha DTX522 Kit reviewDe module zelf, de DTX500, heeft alle aantrekkingskracht van een hi-tech gadget – een glimmend zwart paneel met helder gelabelde, intuïtief geplaatste knoppen, LED/LCD-schermen, en het bekende menuwiel.

Er is meer dan twee keer zoveel geheugencapaciteit, en ongeveer 250 geluiden zijn toegevoegd ten opzichte van zijn voorganger. De DTX502 beschikt nu in totaal over 691 drum- en percussiegeluiden en 128 keyboardnoten. Er is ook meer dan genoeg voor je eigen kits – 50 om precies te zijn. Dat is 30 meer dan het vorige model. Veel van deze drumsamples komen weliswaar van Yamaha’s klassieke akoestische drums, maar deze module is de eerste binnen de DTX-serie die ook geluiden bevat van andere VST-ontwikkelaars.

Je hoeft echter niet beperkt te zijn tot deze ingebouwde geluiden, dankzij de USB-poort die de gebruiker toegang geeft tot de oneindige drumbibiliotheken van het internet.Daarnaast kun je, als je verbonden bent met een computer en Yamaha’s gratis Musicsoft-app gebruikt, je eigen samples en MIDI-data overzetten naar het ingebouwde flashgeheugen, en zelfgemaakte kits en instellingen overzetten.

De reviewset is een combinatie van twee pakketten: De DMR502-module met rek, en de padset DTP522. Het lichte en robuuste rek is voorzien van een harsen snarestatief van het baltype, en de DTX502-module. Bij de padset krijg je de uitstekende KP65 kickpad en driezonige snare XP80 met Yamaha’s uitstekende Textured Cellular Silicone trommelvlies.

De Yamaha DTX522 Kit bevat ook drie driezonige rembare pads voor de hi-hat-, crash-, en ridebekkens, drie 8″ rubberen tompads, en een pedaal voor de hi-hat.

»» bekijk hier de prijs & gebruikersreviews »

 

Hands-on

Als de gebruiker de module voor het eerst aanzet vereist hij dat de gebruiker het drumsteltype ingeeft – een eerste vereiste voor de optimalisering van de pads/triggers. De goedkope maar rigide rubberen tompads van de Yamaha DTX522 Kit voelen en reageren zoals veel betaalbare drumstellen dat doen. De indrukwekkende TCS-snare, bekkens, en KP65 helpen om dit drumstel ver boven dat niveau te verheffen.

De interpretatie van de module is zowel snel als ongelofelijk nauwkeurig, en het geluid is letterlijk treffend. De samples zijn strak en helder zonder dof of ‘verbeterd’ te worden met compressie of enorme galm – gewoon een prima drumgeluid.

De selectie aan intelligent opgebouwde drumstellen en het kleine maar diverse aanbod van nummers is even indrukwekkend. Functies op de bekkens zoals demping, aanzwelling en afremming is authentiek, en zorgt dat het hele drumstel prettiger wordt om op te spelen.

Een kit in het bijzonder die het vermogen van de DTX522 prijsgeeft is de ‘Funk Master’-kit – een set met de gewone snare, hi-hat en kick, maar waarbij twee van de toms worden gebruikt om een funky groove o pte roepen of te stoppen terwijl de ander wat strakke orgelsolo’s heeft – constructief en leuk. Zo ook de oefenroutines, die deze drumstellen tot geweldige platformen maken om aan die drumvaardigheden te werken.

»» bekijk hier de prijs & gebruikersreviews »

 

8 Totale Score
Een drumstel dat veel te bieden heeft

De DTX502 en het bijbehorende drumstel hebben veel te bieden als oefenmateriaal voor thuis, en misschien zelfs voor optredens

Gebruikers Beoordeling: 4.33 (3 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo