Alesis Surge Mesh review

  • Introductie
  • Video

De Alesis Surge Mesh kopen?

Alesis heeft dit jaar twee nieuwe elektrische drumstellen uitgebracht, de Surge Mesh en de Command Mesh. Beide achtdelig, beide mesh en beide met erg competitieve prijzen. In deze Alesis Surge Mesh review bespreken we het instapmodel; de Alesis Surge Mesh


Positieve- en negatieve eigenschappen van de Alesis Surge Mesh

Positief:
  • Een hele hoop functies
  • Compact
  • Alles om het drumstel goed te monteren zit erbij
  • Goede en realistische respons
Negatief:
  • Geluid laat soms wat te wensen over
  • Handleiding is niet erg uitgebreid
  • Toms zijn ietwat aan de kleine kant

 

Ontwerp

Het achtdelige drumstel bestaat uit vijf mesh drumpads en drie bekkenpads. De snare gebruikt een grotere 10-inch, terwijl de drie toms 8-inch zijn. Verrassend is dat alle vier drums dubbele activatiepunten hebben (head en rand), wat zelden het geval is in deze prijsklasse.

Alesis Surge Mesh review

 

De kicktower heeft ook een 8-inch pad, welke ondanks de kleine afmetingen geruststellend stevig voelt met het meegeleverde Alesis basdrumpedaal bevestigd. De kleine bekkenpads hebben maar een enkel activeringspunt, wat betekent dat je geen aparte ride bell of crash geluiden kan creëren. De ride en crash kunnen echter ‘gechoked’ worden, wat een fijne toevoeging is.

Het compacte chroomrack met vier palen is makkelijk om in elkaar te zetten (alhoewel er niet gebruik gemaakt wordt van palen die vastgeklikt worden zoals bij de duurdere Alesis modellen) en houdt alles netjes op zijn plaats zonder ongewenste bewegingen. De Surge module is dezelfde als bij de Alesis Nitro, maar hij heeft een nieuwe naam gekregen om bij deze kit te passen. De kleine gebogen module heeft een 6 cm lcd-scherm, welke gebruik gemaakt van een simpele pagina navigatiesysteem om te schakelen tussen ‘song’, ‘kit’ en ‘voice’ menu’s. Daarnaast zijn er nog verschillende trainingsfuncties, het instellingenmenu en de ingebouwde metronoom.

Beste Alesis Surge Mesh Review

Het onderste gedeelte van de module heeft rubberen knoppen die bij elk onderdeel van de kit passen. Deze zijn ingedeeld in een typische drumstel opstelling voor gebruiksgemak en ze lichten ook op wanneer je op een pad slaat. Dit maakt het veranderingen van instrumenten of het aanpassen van instellingen erg eenvoudig. De module heeft de capaciteit voor 40 kits, welke opgedeeld zijn in 24 presets en 16 slots voor gebruikers.

Er zijn in totaal 385 individuele instrumenten waar je mee kan spelen en welke uiteenlopen van verschillende soorten drumstellen tot percussie, elektronische geluiden en geluidseffecten, zoals dj scratches. De module heeft ook 60 ingebouwde MIDI gesequenceerde achtergrondtracks, welke gespeeld kunnen worden met of zonder de originele drumtrack.

Connectiviteit omvat een mini koptelefoon uitgang en aux ingang, links en recht 1/4-inch master uitgangen en MIDI in/out via vijf-pin en USB-verbindingen. De mesh pads worden verbonden via de meegeleverde 25-pin kabel en er zijn extra ingangen voor een vierde tom en een extra bekken.


 

Gebruik van de Alesis Surge Mesh

De module onder de knie krijgen neemt niet een hoop tijd in beslag, omdat de lay-out zo logisch is. Het minpunt is dat de kits en geluiden genummerd zijn in plaats van dat ze een naam hebben. Dit kan het lastig maken om te vinden wat je wilt als je het nummer niet onthouden hebt. Het drumstel presteert direct uit de doos erg goed, zonder dat je met activatie-instellingen hoeft te knoeien, zoals gevoeligheid en drempel.Goedkope Alesis Surge Mesh Review

Na een paar kleine aanpassingen tijdens deze Alesis Surge Mesh review (van voornamelijk de bekken), balanceert de kit de geluiden goed en elke noot wordt aangevuld door het gevoel van het mesh. De hihatpad beweegt iets te veel voor onze voorkeur, maar ook dit kon makkelijk aangepast worden. De selectie van patches is degelijk, alhoewel er zeker een aantal minder inspirerende keuzes zijn (voornamelijk de toms op de jazzstijl kits).

De dubbelzonige pads geven je optredens een extra element en geven drummers de mogelijkheid om extra percussie en effecten toe te wijzen. Zoals eerder aangegeven, is het jammer dat dit niet kan bij de enkelzonige bekken, maar voor deze prijs moet je een aantal compromissen verwachten. De ingebouwde tracks zijn een combinatie matig tot fantastisch.

alesis surge mesh review elektrisch drumstel kopen

Er zijn een aantal erg verslavende grooves en interessante phrases, welke oefenen op elk tempo leuk maken. Het is belangrijk om te benoemen dat wanneer je door de tracklijst scrolt, de kitselectie automatisch aangepast wordt. Dus als je dezelfde kit wilt behouden, dan moet je dit weer handmatig terugzetten, wat een beetje vervelend is nadat je een hoop tijd hebt gespendeerd aan een zelfgemaakte kit.

Dynamische expressie is ietwat gelimiteerd, maar de speelbaarheid is goed genoeg voor beginners en middenklasse drummers. De hihatpedaal reactie is basis. Er is een half-open optie welke niet echt natuurlijk klinkt, terwijl splashing van de hihat iets te veel voor de module blijkt en voor ongewenste activering zorgt.

De uitgebreide hoeveelheid leerfuncties (zoals de metronoom die je helpt bij je timing) zijn geweldige tools voor opkomende drummers. En met alles afgezien van een troon toegevoegd, is de Surge een waardige eerste drumstel, waarmee je buren ook direct blij zullen zijn.

 


 

Conclusie van de Alesis Surge Mesh

alesis surge mesh review elektrisch drumstel kopen

Voor de beginner tot middenklasse drummer is de Surge precies wat ze zullen zoeken. Het is een compacte oefenkit voor een geweldige prijs en met voldoende functies om te ontdekken.

Alhoewel hij misschien iets minder goed is dan zijn grotere broertje, de Alesis Command Mesh, kunnen wij dit drumstel vanwege de bijbehorende lagere prijs alsnog aanbevelen.

We hopen dat je wat wijzer bent geworden van deze review. Laat een bericht achter hieronder als je denkt dat we iets zijn vergeten.

 

7 Totale Score
Instap drumstel met voldoende functies

Voor de beginner tot middenklasse drummer is de Surge precies wat ze zullen zoeken. Het is een compacte oefenkit voor een geweldige prijs en met voldoende functies om te ontdekken.

Gebruikers Beoordeling: 3.5 (2 votes)

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo