Pearl ePro Live drumkit review

Je bent een van de grootste drumstel merken in de wereld. Je wilt de elektronische drumstel markt betreden. Wat doe je? Nou, als je Pearl bent, dan ontwerp je aantal slimme heads die je op een aantal bestaande portemonnee vriendelijke shells kan plaatsen en deze combineer je met een speciaal gemaakte klankmodule die kan worden uitgebreid met kits van onder andere Toontrack, BFD, Oceaan Way en meer. Het resultaat? Zeker weten het meeste ‘echt uitziende’ elektronische aanbod van een groot merk tot nu toe. Je leest er meer over in deze Pearl ePro Live drumkit review.

 

Pearl ePro Live drumkit review:

Plus-en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Een kit dat er mooi uitziet en fijn aanvoelt;
  • Uitstekende internet upgrades voor RBM20 module.
Negatief:
  • Standaard head geluid nog niet overtuigend;
  • Meer geheugen nodig voor RBM20 module.

 

Constructie Pearl ePro Live drumkit

Zelfs alvorens je de onderdelen uit hun respectievelijke dozen haalt, maakt één aspect van de e-Pro Live aard zijn aanwezigheid bekend. Het is een zwaargewicht. Vooral de hardware doos vraagt veel van de biceps en geeft de indruk dat wat binnenin schuilt niet zwak metaalwerk heeft dat alleen geschikt is voor de slaapkamer. En dat is inderdaad niet het geval. Het rack is ook niet een super deluxe ode aan randen die sommige meer gevestigde e-kit merken bieden, vooral met hun vlaggenschip modellen.

In plaats daarvan vertrouwt de e-Pro op een no-nonsense arrangement van rechte buizen die samenklemmen op een solide manier. Vederlicht is hij misschien niet, maar het rack staat geruststellend zeker op zijn voeten en zal tegen misbruik bestand zijn. Net als de rest van de hardware, welke gemaakt is van een uitgebreide Pearl line-up die zich op podia over de hele wereld al jaren bewezen heeft. Bekken en tom houders zijn vertrouwd en bieden niets om over te mopperen.

Goedkoopste Pearl ePro Live Drumkit Review

Dit kit voor een budget prijs aanbieden heeft er echter voor gezorgd dat hij niet de ‘virtuele hi-hat’ heeft die je bij high-end kits krijgt – degene die op echte hi-hat standaarden bevestigt worden. In plaats daarvan biedt Pearl een lichtgewicht hi-hat controller pedaal die met een paar pads werkt, alhoewel zonder enige fysieke scheiding van de twee wanneer je de pedalen gebruikt. Zoals met alle dergelijke opstellingen duurt het even voordat je hieraan gewend bent, wat komt door zijn lichtere dan een echt drumstel gewicht. Maar hij kan prima opboksen tegen vergelijkbare producten.

De drums zelfs zijn ook aardig zwaar. De shells zijn die van de voormalige Export Serie van Pearl en zodra je de Tru-Trac heads van Pearl hierop bevestigt hebt, zijn ze een stuk zwaarder dan de gemiddelde drums. Maar ze zijn niet onhandelbaar en de pads zelf geven vertrouwen op het gebied van bouwkwaliteit en gevoel.

Eenmaal geïnstalleerd lijken ze ook erg veel op standaard heads, in plaats van ruimtetijdperk constructies – wat bijdraagt om het gevoel van een ‘echt instrument’ te geven.

Beste Pearl ePro Live Drumkit ReviewDe kern van de kit is uiteraard de ‘r.e.d.’ (real electronic drums) box en deze ziet er wat meer ruimte-tijdperk uit, maar op een retro manier. Hij lijkt ook opmerkelijk veel op de Alesis DM10 module in mooiere kleren. Afgezien van de esthetica is het zelfs zo dat hij hetzelfde brein heeft – een bescheiden maar fatsoenlijke presteerder die in zijn r.e.d. vermomming kan worden geïnstalleerd met kits van derden om een ietwat bijgewerkte auditieve ervaring te geven.

 

Prestaties

Alhoewel wij en andere elektronische kit liefhebbers genieten van het uitzicht over een collectie van pads en bekken triggers, heeft het zitten achter een standaardformaat opstelling met drums met echte afmetingen iets typisch boeiends. Dat is zo’n beetje wat je krijgt met de e-Pro.

Discussies over het profijt van rubber, mesh en de nieuwe technologie heads, zoals de getextureerde cellulaire silicone van Yamaha, is nog steeds gaande en uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Maar we moeten eerlijk zeggen dat we de oplossing van Pearl voor de kwestie van akoestische reactie van trigger pads zeer aantrekkelijk vonden. Niets kan precies het gevoel van een normale head nabootsen, maar deze zijn comfortabel, met uitstekende terugslag en hebben minder de uitgesproken vering die je krijgt met sommige mesh soorten.

Je moet ze zeker uitproberen voordat je ze koopt, maar wij vonden ze fijn. Wij geven ook de voorkeur aan de bronzen bekkens die Pearl hier heeft gebruikt ten opzichte van de rubberen pads. We willen nogmaals benadrukken dat ze slechts deels het gevoel van echte bekken nabootsen, maar het gevoel van hout op metaal biedt deze extra mate van bekende reactie ten opzichte van andere opties.

Dus de fysieke kenmerken van de e-Pro zijn grotendeels zoals ze horen te zijn, maar hoe zit het met het kloppende hart, de RBM20-module? Nou, standaard zorgt hij voor een aardig goede balans van betaalbaarheid en prestaties, maar maak gebruik van de kracht van product upgrades via het internet en hij kan echt schijnen.

De module is uitgerust met 100 voorgeprogrammeerde kits – sommige echt vrij goed, maar andere waren we niet echt van onder de indruk. Maar de beste van de akoestische typen zijn redelijk ‘drie dimensionaal’ en aardig dynamisch. Rollende machine geluiden zijn hier en daar merkbaar, maar niet uitgesproken – en kies de juiste presets en de snaar drums zullen alles leveren van ghost notities tot rimshots en dit aardig overtuigend.

Maar het wordt significant beter wanneer gebruikt gemaakt wordt van de verwerkingskracht van de RBM op optionele kits van derden, welke je kan downloaden in de r.e.d. box winkel. We kregen toegang tot een aanbod van twee Toontracks – hun Swedish Classic en Vibetastic kits – en hoewel het verschil tussen presets en ‘geïnstalleerde’ kits niet zo groot was als zwart-wit en kleurentelevisie, kan je het wel aardig vergelijken met de overgang van kleurentelevisie naar high definition.

Het snaar geluid van de Vibetastic kit werd onmiddellijk meer bijtend en scherp en de toms voller en meer organisch, wat samen voor een meer ontwikkelde speelervaring zorgt. Als er een keerzijde is, dan is dat het installeren van een van deze nieuwe kits al het 128MB geheugen van de module in beslag neemt, dus je hebt niet de keuze om meerdere te installeren.

Dus de e-Pro is goed rechtstreeks uit de doos, potentieel echt heel goed met de keuze van optionele geluiden – en ook bruikbaar als een akoestische kit met regelmatige heads. We hebben maar heel kort met de standaard heads geëxperimenteerd en het is veilig om te zeggen dat referentieklanten van Pearl waarschijnlijk niet direct overgehaald zullen worden de de e-Pro, maar het zou een zeer nuttige optie kunnen zijn.

We hopen dat je genoten hebt van deze Pearl ePro Live drumkit review.

8 Totale Score
Een drumstel dat er mooi uitziet en fijn aanvoelt

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo