Yamaha DTX450K review

Yamaha is één van de toonaangevende namen in audio en muziek apparatuur. Je ziet hun merknaam op luidsprekersystemen voor thuis, professionele versterkers, gitaren en zelfs elektronische drums – zoals de Yamaha DTX450K elektronische drumkit. Met de DTX450K drumkit, heeft Yamaha een setje samengesteld die alles bevat wat je nodig hebt om met drums te spelen. In tegenstelling tot andere elektronische sets heeft dit pakket een trommelkruk, drumpedaal, drumstokken en een hoofdtelefoon – voor een volledig elektronisch drumkit pakket. Alhoewel het duidelijk is dat deze kit voornamelijk bedoeld is voor beginners, zullen sommige personen vast afvragen of hij ook geschikt is voor meer ervaren drummers en professionals. Je ontdekt het door de rest van deze Yamaha DTX450K review te lezen.

 

Yamaha DTX450K review:

Overzicht en technische details

Wat krijg je wanneer je de Yamaha DTX450K elektronische drumkit aanschaft? Zoals vermeld, ontvang je alles wat je nodig hebt om te beginnen met het spelen op de drums. Dit omvat:

 • Ride en crash bekkens
 • Hi-hat bekken
 • Externe hi-hat
 • Snaar pad
 • Riem aangedreven kick pedaal en kick pad
 • Drum kruk
 • Stokken
 • JVC hoofdtelefoon
 • DTX400 drum triggermodule

Zoals bij elk elektronische drumkit, is een van de belangrijkste functies de module van het drumstel. De DTX400 Drum Trigger Module bevat een bibliotheek met 297 kwalitatief hoogwaardige klanken. De module is vooraf uitgerust met 10 voorgeprogrammeerde kits die kunnen worden gebruikt om onmiddellijk te beginnen met spelen of je kan hen vervangen door aangepaste kits. Door het creëren van je eigen aangepaste sets, kan je het geluid aanpassen waar nodig.

Goedkoopste Yamaha DTX450K Review

De extra eigenschappen van de module omvatten 10 trainingssessies voor verschillende vaardigheidsniveaus en 10 liedjes waar je mee kan spelen om te oefenen. Meer nummers kunnen worden toegevoegd door deze te downloaden via een USB-verbinding met je computer. De kit is uitbreidbaar, zodat je extra drum pads kan kopen.

 

Voordelen Yamaha DTX450K

De Yamaha DTX450K elektronische drumkit wordt hoog aangeschreven, maar wat zijn de echte voordelen van deze set? Ten eerste is hij betaalbaar. Het prijskaartje is redelijk en biedt een goed prijspunt voor mensen die een kwalitatieve kit willen zonder een fortuin te besteden. Naast het feit dat het een economische keuze is, kan je ook de volgende voordelen verwachten:

 • Eenvoudig te installeren en aanpassen van de trommel posities
 • Stiller dan wanneer je een akoestische drumset gebruikt
 • Kwalitatieve Yamaha elektronische drums
 • Wordt geleverd met alles wat nodig is om te beginnen met het bespelen van het drumstel

Dit Yamaha drumstel is makkelijk om in te stellen, met een verstelbare rack die je de mogelijkheid geeft om de drums te positioneren hoe je maar wilt. Pas makkelijk de hoogte van de drum pads aan om te passen bij je comfortniveau.

Veel personen kiezen voor elektronische drumkits dankzij het feit dat ze stiller zijn dan wanneer je een akoestische drumset gebruikt. Dit is erg handig wanneer je thuis of in een appartement speelt. Als geluid een probleem, dan is spelen op elektronische drums veel stiller, terwijl je nog steeds op de drums kan spelen en muziek kan maken.

Beste Yamaha DTX450K Review

Dankzij de kwalitatieve Yamaha elektrische drum pads, kan je nog steeds het gevoel en geluid dat geproduceerd wordt door een echt drumstel krijgen. De drum pads zijn gevoelig en reageren erg goed. Wanneer je op zoek gaat naar elektronische drumkits, dan moeten de kwaliteit en de gevoeligheid van de drum pads de dingen zijn waar je voornamelijk op focust – aangezien inferieure drum pads niet het juiste geluid zullen bieden en een impact kan hebben op je speelervaring.

De Yamaha DTX450 elektronische drumkit bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen met het spelen van de drums.

De meeste elektronische drumkits worden niet geleverd met drumsticks, koptelefoon, een drumpedaal of een kruk. Al deze items worden meegeleverd in dit pakket. Om deze reden is dit een van de betere startpakketten voor beginners en onervaren spelers die hun drum vaardigheden willen verbeteren.

 

Nadelen

Zijn er redenen waarom je de Yamaha DTX450K drumkit niet zou moeten kopen? Als je deze kit met koptelefoon gebruikt, dan zou je een geluid moeten horen dat erg realistisch klinkt, alsof je met een akoestische set speelt – zolang de drum pads naar behoren werken.

De meeste gebruikers zouden geen problemen moeten ervaren, maar zoals met alle elektronica, is er een potentieel voor defecten of schade tijdens herhaaldelijk gebruik. Sommige gebruikers merken dat hun drum pads hun gevoeligheid na verloop van tijd beginnen te verliezen of dat de pads gewoon stoppen met werken. Dit is niet gegarandeerd dat dit gebeurt, maar het is nog steeds een goed idee dit in gedachten te houden bij het overwegen van deze aankoop.

 

Wat zeggen andere gebruikers?

Het is altijd een goed idee om te kijken naar klantbeoordelingen en te zien wat mensen zeggen na gebruik van het product. De Yamaha DTX450K heeft momenteel een waardering van 4,5 van 5 sterren. De positieve beoordelingen geven allemaal commentaar over de waarde van dit elektronische drumkit, terwijl de lagere waarderingen klanten zijn die problemen met de drum pads hebben.

Aangezien de drum pads het enige probleem lijkt te zijn dat regelmatig opduikt in recensies van klanten, kan het de moeite waard zijn om een garantie van 2 jaar aan te schaffen. Dit voert de prijs uiteraard op, maar kan je mogelijk een hoop geld besparen. Met een garantie kan je de drum pads vervangen die hun gevoeligheid verloren hebben of andere onderdelen die niet meer werken.

 

Conclusie van deze Yamaha DTX450K review

Dit is kort gezegd een kit voor beginners. De geluidskwaliteit is niet zo goed als enkele van de high-end elektronische drums, maar hij is geschikt voor mensen die leren om met drums te spelen of voor degene die een eenvoudige kit willen hebben om te oefenen. Hiermee willen we niet zeggen dat de Yamaha DTX450K elektronische drumkit een inferieur product is. De meeste gebruikers zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de elektronische drums en de geluiden die ze produceren. Hij is echter mogelijk niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een professionele opstelling of willen opnemen.

Dit elektronische drumstel is goed voor personen die willen oefenen, hun vaardigheden willen verbeteren of iemand anders willen leren hoe ze met drums moeten spelen.

6.5 Totale Score
Een drumkit voor beginners

Dit is kort gezegd een kit voor beginners. De geluidskwaliteit is niet zo goed als enkele van de high-end elektronische drums, maar hij is geschikt voor mensen die leren om met drums te spelen of voor degene die een eenvoudige kit willen hebben om te oefenen.

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo