Wat zijn MIDI drums?

Wat MIDI drums zijn en kunnen

Het is lang zo geweest dat serieuze muzikanten (of in ieder geval degenen die dat willen worden) neerkeken op elektronische drumstellen als een inferieur product en instrument in vergelijking met de akoestische variant.

Muzikanten zijn, net zoals veel puristen in verschillende vakgebieden, niet erg enthousiast over de introductie van technologie, vooral als het aankomt op kunst en de kwaliteit van die kunst.

Vandaag de dag zijn MIDI drums (elektronische drums) beter dan ze ooit geweest zijn, produceren ze ongelofelijk authentiek geluid, en openen ze een hele nieuwe wereld voor het produceren, opnemen, en synthesizen van muziek.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van de MIDI drums, let dan goed op de details hieronder!

 

Absurd veel waar voor je geld

Het grootste verkooppunt van alle elektronische drums heeft hem altijd gezeten in het feit dat een enkel instrument honderden verschillende drumstellen kan worden, dankzij het gebruik van moderne technologie.

Een tijd lang was het geluid van elektronische drums echter behoorlijk hol en flauw. Moderne technologie heeft dat een halt toegeroepen, gelukkig, grotendeels dankzij de introductie van de alom gebruikte MIDI-technologie voor muziekbestanden.

De samples die al de beste drumstellen tegenwoordig gebruiken zijn opgenomen door topmuzikanten in enkele van de duurste en meest geavanceerde studio’s in de wereld, en met dank aan dit bestandsformaat zijn ze natuurgetrouw opgeslagen en worden ze nauwkeurig nagespeeld in deze apparaten.

Voor de prijs van een uur studiotijd krijg je toegang tot de geluiden van de beste drummers (en andere muzikanten) ter wereld, direct onder je vingertoppen, als je vooruit gaat met een van deze drumstellen.

 

Geïntegreerde muzikale productiemogelijkheden

Nog een groot voordeel van de technologie die ingebouwd is in deze instrumenten: je kunt moeiteloos aanpassen, verwisselen, synthesizen, of de muziek van je drums anderszins verwerken – terwijl je bezig bent, zonder enige vertraging.

Je kunt geavanceerde muzikale productietechnologie (inclusief open-source systemen) gebruiken om deze gestandaardiseerde bestanden  te bewerken. Omdat iedere toon een individueel component is kun je ze rondbewegen, door elkaar schudden, blenden, dempen, of wat je ook probeert te bereiken – zonder de rest van de compositie aan te raken.

Het is prachtig hulpstuk voor muzikanten die hun productieproces vele malen efficiënter willen maken.

 

Hands-free muziek

Tot slot zijn er veel muzikanten – fantastische muzikanten – die nog nooit de tijd hebben gehad (of het nog nooit is gelukt) om te leren hoe je op drums speelt.

Maar het is tegenwoordig vrijwel onmogelijk om muziek te produceren zonder drums op de achtergrond (hoe ver op de achtergrond dan ook), wat een aardig probleem kan zijn. Geluid kun je nog steeds je eigen muziek componeren met de functies die je vindt in een goed MIDI-drumstel, zonder zelf een noot te hoeven spelen!

De geavanceerde elektronica en technologie doen al het werk voor je!

Het wordt echt niet beter dan dit. Als je geïnteresseerd bent kunnen we de Alesis DM6 of de DTXPLORER van Yamaha aanraden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo