Zo kies je de beste elektrische drum

Iedere dag worden elektrische drums een steeds belangrijker deel van de wereld van de elektrische muziek – zelfs van alle moderne muziek – en het kiezen van de juiste set is lastig met al die bellen, toeters, en extra’s. Er zijn echter een paar dingen waaraan je moet denken bij het kopen van een elektrische drum die gelden voor ieder drumstel, en hier zullen we kijken naar die voorwaarden waaraan ieder drumstel moet voldoen voordat je het koopt. Laten we beginnen met de meest fundamentele vraag: drumstel of pad?

 

Kits vs pads

Een elektronisch drumstel bootst een volledig akoestische drumstel na. Deze zijn meestal voorzien van pads die je kunt monteren aan een rek, vergelijkbaar met een traditioneel model. Drumstellen zijn geweldig voor degenen die voornamelijk opnemen, spelen, of optreden op een of twee plaatsen, en die het gevoel van een gewoon drumstel nodig hebben om het goed te doen. Pads lijken meer op “drumstellen voor op tafel”, en passen goed bij spelers die altijd onderweg zijn, of elektrische muzikanten die de flexibiliteit van een drumstel nodig hebben in een verpakking die je makkelijk van plek naar plek kunt slepen. Zodra je deze keuze hebt gemaakt wordt het tijd om te kijken naar de fundamentele eigenschappen van kits en pads.

 

Duurzaamheid

Dit is meer relevant voor drumstellen dan pads. Veel drumstellen zijn stevig gebouwd, maar stevig genoeg om de klappen van een ervaren akoestische drummer op te vangen. Het is belangrijk om de verkoper van een bepaalde elektrische drum te vragen of hij “natuurlijk” is ontworpen – of het dus makkelijk is om als traditionele drummer gewend te raken aan de set. Zo ja, dan is het waarschijnlijk een goede keuze. Pads moeten ook worden beoordeeld op stevigheid, maar het zal niet vaak gebeuren dat deze het begeven onder het spel van hun drummer.

 

Flexibiliteit van de beste elektrische drum

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische drum is het feit dat hij kan worden geprogrammeerd om verschillende geluiden te geven met een arrangement naar keuze (dus de ene pad produceert het geluid van een tom, de andere van een snare, enzovoorts). Het is belangrijk om een drumstel of pad te vinden die zorgt dat je gebruik kunt maken van al deze flexibiliteit. Veel mensen begaan de vergissing om een goedkoop drumstel of pad te kopen die maar één set geluiden kan voortbrengen, en vast zit aan een enkel arrangement.

Ja.. Niet dus. Kies een drumstel met veel verschillende percussieklanken en ingebouwde sets. Hiermee kun je je uitdrukken via het breedste aanbod aan media, allemaal voor een prijs die aanzienlijk lager is dan je nodig zou hebben voor een akoestische set met dezelfde vermogens. Yamaha heeft een aantal pads die perfect zouden zijn voor dit doel, zoals de DD65, en Pyle heeft een paar sets die ideaal in het plaatje passen (zoals de PTED01). Uiteindelijk wil je een set die alles kan en die een pak slaag aan kan. Andere zaken zijn details.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo