Yamaha DTX562 Kit review

Voordelen:
  • TCS-pads spelen erg goed. DTX-module is snel en klinkt indrukwekkend.
Nadelen:
  • Niet veel!

Ons oordeel: De DTX-kits zijn weliswaar hun geld goed waard, maar het is de moeite waard om wat extra uit te geven voor de verbeterede respons en het gevoel van de TCS-pads.

 

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Yamaha DTX562 Kit review

De nieuwe DTX502 zou “enorm verbeterde geluidskwaliteit, hoogst expressieve speelbaarheid, en gebruiksvriendelijke functionaliteit” bieden.

Hij neemt de plaats in van de DTX500 in het lage middenbereik van Yamaha’s elektronische sets.

 

Opbouw Yamaha DTX562 Kit

Om ruimte te geven aan verschillende budgetten en speeltoepassingen heeft Yamaha vier vijfdelige kits uitgegeven die samengaan met de nieuwe module. De DTX522 is daarvan het instapmodel.

De module zelf, de DTX500, heeft alle aantrekkingskracht van een hi-tech gadget – een glimmend zwart paneel met helder gelabelde, intuïtief geplaatste knoppen, LED/LCD-schermen, en het bekende menuwiel.

Yamaha DTX562 Kit elektrisch drumstelEr is meer dan twee keer zoveel geheugencapaciteit, en ongeveer 250 geluiden zijn toegevoegd ten opzichte van zijn voorganger. De DTX502 beschikt nu in totaal over 691 drum- en percussiegeluiden en 128 keyboardnoten. Er is ook meer dan genoeg voor je eigen kits – 50 om precies te zijn. Dat is 30 meer dan het vorige model. Veel van deze drumsamples komen weliswaar van Yamaha’s klassieke akoestische drums, maar deze module is de eerste binnen de DTX-serie die ook geluiden bevat van andere VST-ontwikkelaars.

Je hoeft echter niet beperkt te zijn tot deze ingebouwde geluiden, dankzij de USB-poort die de gebruiker toegang geeft tot de oneindige drumbibiliotheken van het internet.Daarnaast kun je, als je verbonden bent met een computer en Yamaha’s gratis Musicsoft-app gebruikt, je eigen samples en MIDI-data overzetten naar het ingebouwde flashgeheugen, en zelfgemaakte kits en instellingen overzetten.

De reviewset is een combinatie van twee pakketten: De DMR502-module met rek, en de padset DTP562. Het lichte en robuuste rek is voorzien van een harsen snarestatief van het baltype, en de DTX502-module. Bij de padset krijg je de uitstekende KP65 kickpad en driezonige snare XP80 met Yamaha’s opvallend goede Textured Cellular Silicone trommelvlies.

De Yamaha DTX562 Kit bevat ook TCS-koppen op alle drie de 7″ toms. Er zijn drie 131/2″ bekkenpads – een voor de crash, ride, en hi-hat. De RHH135 hi-hatpad is te krijgen in twee delen – de pad zelf en een extra sensor bovenop het inbegrepen hi-hatstatief.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Hands-on Yamaha DTX562 Kit

Als de gebruiker de module voor het eerst aanzet vereist hij dat de gebruiker het drumsteltype ingeeft – een eerste vereiste voor de optimalisering van de pads/triggers.

De interpretatie van de module is zowel snel als ongelofelijk nauwkeurig, en het geluid is letterlijk treffend. De samples zijn strak en helder zonder dof of ‘verbeterd’ te worden met compressie of enorme galm – gewoon een prima drumgeluid.

De selectie aan intelligent opgebouwde drumstellen en het kleine maar diverse aanbod van nummers is even indrukwekkend. Functies op de bekkens zoals demping, aanzwelling en afremming is authentiek, en zorgt dat het hele drumstel prettiger wordt om op te spelen.

Yamaha DTX562 Kit drumstel

Een kit in het bijzonder die het vermogen van de DTX562 prijsgeeft is de ‘Funk Master’-kit – een set met de gewone snare, hi-hat en kick, maar waarbij twee van de toms worden gebruikt om een funky groove o pte roepen of te stoppen terwijl de ander wat strakke orgelsolo’s heeft – constructief en leuk. Zo ook de oefenroutines, die deze drumstellen tot geweldige platformen maken om aan die drumvaardigheden te werken.

De pads van de DTX562 tillen goede drumstellen naar een heel nieuw niveau. Hij is vanaf het begin erg speelbaar, en voelt enorm dynamisch en gevoelig aan. De TCS-pads reageren prachtig en voelen helemaal natuurlijk aan, zonder de stokken heen en weer te gooien. De TCS-snare, bekkens, en KP65 kcik zijn al even indrukwekkend.

De hi-hat pad op het statief voelt ook natuurlijk en reageert fantastisch. Alle gewone hi-hat chops voelen stukken makkelijker en nauwkeuriger aan dan met alleen de controller.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

8 Totale Score
Deze drum is de moeite waard

De DTX-kits zijn weliswaar hun geld goed waard, maar het is de moeite waard om wat extra uit te geven voor de verbeterede respons en het gevoel van de TCS-pads.

Gebruikers Beoordeling: 3 (18 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo