Yamaha DTX700K review

Ondanks de toenemende activiteiten aan de goedkopere kant van de markt – met nieuwe budget opties van verschillende merken die bijna elke week verschijnen – zijn er in het duurdere segment van de elektronische drum ladder nog steeds Roland en Yamaha die domineren. De concurrentie tussen de twee toont geen tekenen van vermindering. En dat is goed nieuws voor de liefhebbers, omdat ze elkaar voortdurend aandrijven om de specificaties, speelbaarheid en geluiden te verbeteren. De populaire DTX serie van Yamaha is nu al een aardig lange tijd beschikbaar, wat bewijs is van de toewijding van het bedrijf om hun producten constant beter te maken en de nieuwe DTX700K lijkt het harde werk te illustreren dat nog steeds gaande is in de serie. In het belangrijke middensegment van de marktsector, heeft Yamaha zijn hoop gevestigd op de 700K en de iets uitgebreidere broer, de DTX750K. Beide zijn ontworpen om iets groots te leveren in de echte wereld, waar prijs, prestaties en verhoudingen net zo belangrijk zijn. Op het gebied van dat laatste maakt de DTX700K meteen indruk. In deze Yamaha DTX700K review zullen we uitgebreid kijken wat dit drumstel zoal te bieden heeft.

 

Yamaha DTX700K review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Compact genoeg voor thuis of in je slaapkamer;
  • Nuttige praktische functies; 44 meespeel liedjes;
  • Voorzien van het uitstekende getextureerde cellulaire silicone oppervlakte.
Nadelen:
  • Ziet er saai uit;
  • Tom pads hebben maar een zone;
  • Niet een grote hoeveelheid bewerkingsopties.

 

Constructie Yamaha DTX700K

Deze opstelling heeft perfecte afmetingen; niet zo enorm en uitgestrekt als de DTX900s, maar ook op geen enkele manier limiterend compact. Daarom is het een geweldige keuze voor thuis oefenen of repetities – je hebt nog steeds een redelijk grote kamer nodig om hem te plaatsen, maar hij heeft niet een grote slaapkamer helemaal voor zichzelf nodig.

Ga erachter zitten en alles valt gemakkelijk voor je handen, zonder het samengedrukte gevoel die meer betaalbare kits vaak hebben.

De 700K heeft de uitstekende DTX-PADS als het gaat om de drums. Dit zijn specifiek een XP80 driezonige snaar pad en een trio van XP70 enkelzonige pads voor toms. Ze hebben niet een grote diameter (8″ en 7″ respectievelijk), maar bieden een goede balans tussen speelbaarheid en afmetingen.

De DTX-PADS zijn voorzien van de gepatenteerde getextureerde cellulaire silicone speeloppervlakte van Yamaha, welke opmerkelijk stil is en fantastisch aanvoelt. Het is met een flinke marge onze favoriete optie van alle elektronische head aanbiedingen die momenteel beschikbaar is, dankzij zijn meegevende maar positieve reactie.

Met andere woorden is er precies de juiste hoeveelheid van vering van de head, maar een solide, duidelijk gevoel onder de stok wat het spelen pijnloos en belonend dicht in de buurt van de head van een standaard drum brengt.

Beste Yamaha DTX700K Review

Alhoewel de drums van de DTX700 geweldig aanvoelen, maar beperkt zijn tot enkele zones op alles behalve de snaar, is de bekken opstelling meer uitgebreid in dit opzicht.

Zowel de crash en ride worden verzorgd door PCY135 driezonige pads, waardoor toegang tot de bell, bow en rand tonen mogelijk gemaakt wordt (choking van de pads is ook mogelijk).

De RHH135 hi-hat controller is ook een welkome aanvulling – de dubbele zones zorgen voor een scala aan klankopties, terwijl het feit dat hij bevestigt wordt op een regelmatige hi-hat standaard, betekent dat hij zich op een ander gebied bevindt ten opzichte van de goedkopere kits, met vaste pads en elektronische controle van het pedaal.

De DTX700 module biedt ook echt een hoop voor de rest van de kit. Yamaha blijft gebruik maken van de inspanningen van de R&D die toegepast worden op hun vlaggenschip Motif synths voor hun elektronische drums en de DTX700 beschikt maar liefst over 1,396 klanken, geordend in 50 voorgeprogrammeerde kits, met 10 ruimtes voor gebruikers om hun eigen op te slaan en maken.

Het geluid en de dynamiek van de DTX lijn is flink verbetert in de afgelopen paar jaar en het is geruststellend om op te merken dat Yamaha toegewijd lijkt aan het maken van vooruitgang met belangrijke modules zoals de 700.

Nu we het toch over de module hebben, kunnen we ook zeggen dat het nieuwe brein het mogelijk maakt om WAV en AIFF geluidsbestanden te importeren, zodat je samples van loops kan laden en deze kan integreren met wat er al aangeboden wordt op dit indrukwekkende apparaat.

 

Prestaties Yamaha DTX700K

Yamaha DTX700K ReviewHet zal je vast niet ontgaan zijn dat de eerste indrukken van de Yamaha DTX700K erg goed zijn. En als het gaat om een grondige auditie, dan is er weinig dat het gevoel geeft dat er iets mist in het nieuwe middenklasse model van Yamaha. Zoals eerder aangegeven voelen de DTX-PADs altijd uitstekend aan en de noodzakelijke kostenbesparing op het gebied van de toms die alleen enkelzonig zijn, is zeker acceptabel.

De snaar is namelijk het belangrijkste instrument, dus Yamaha heeft een goede keuze gemaakt om ons de driezonige XP80 te geven, maar we missen de extra zone toms ook niet in deze prijsklasse.

De XP80 blijkt geweldig te presteren. In combinatie met een aantal geruststellend subtiele en responsieve geluiden uit de module, verricht de snaar pad uitstekend om een breed scala van dynamiek in vederachtige ghost noten en oorkrakende backbeats te vertalen.

Je zal zelfs een nog betere reactie van de 900 serie krijgen, maar de betaalbare kits van Yamaha hebben nog nooit zo goed geklonken of beter gevoeld.

 

Esthetica van de Yamaha DTX700K

Als er een gebied is waar de DTX700K een beetje struikelt, dan is dat op het gebied van de esthetiek van de module. Hij is een beetje saai vergeleken met het aanbod van Roland en komt niet overeen met het gelikte uiterlijk van de pads die uitgerust zijn met TCS. Maar hij is desalniettemin makkelijk om te navigeren

Goedkoopste Yamaha DTX700K ReviewEr is niet het niveau van diep bewerken aanwezig dat geboden wordt door top-end hersenen, maar parameters zijn eenvoudig te benaderen en aan te passen en er is een gevoel van organische wijzigingen die gemaakt worden, in plaats van eenvoudige EQ curven die toegepast worden op geluiden wanneer ze zijn gewijzigd.

Gezien de status van de DTX700K als een huis/slaapkamer vriendelijke opstelling, is het goed om te zien dat een paar zeer nuttige oefen functies ingebouwd zijn in de specificaties van de module.

De Groove Check functie controleert timing en geeft een visuele weergave van hoe dicht je in de buurt bent van de beat op het juiste moment raken. Of hoe langzaam of gehaast je bent, het is frustrerend maar erg handig.

Net zo frustrerend als de oplichtende Groove feature is de Rhythm Gate. Op hilarische wijze dempt deze noten die niet tijdig gespeeld worden, zodat je het resultaat op geen enkele manier kan betwisten. Het zielige geluid van slechts een paar hits per bar die door de Rhythm Gate komen zorgt er echt voor dat je je best doet om de timing goed te krijgen.

Je kan ook aan je gevoel werken naast maar liefst 44 meespeel liedjes. Ze zullen je niet allemaal inspireren, maar er zijn sommige redelijk klinkende nummers, welke zeker beter zijn dan vorige DTX instrumenten.

Is de DTX700K de beste DTX die we tot nog toe hebben gezien? Absoluut. De serie wordt recent steeds beter en beter en deze nieuwkomer is een grote stap in de goede richting voor Yamaha.

We hopen dat je genoten hebt van deze Yamaha DTX700K review.

8 Totale Score
Compacte elektrische drum

Gebruikers Beoordeling: Wees de eerste!
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo