Elektrisch drumstel voor kinderen. Dit moet je weten.

Als je een ouder of voogd bent (of in een vrijgevige bui), en je wilt een elektrisch drumstel aan je kind geven, dan zit je hart zeker op de goede plaats. Door een kind muziek cadeau te doen kun je hem of haar helpen om creativiteit te ontwikkelen en een hoop emoties uit te drukken via elektronische percussie.

Het kiezen van een elektrisch drumstel voor kinderen gaat echter iets anders in zijn werk dan voor volwassenen. Om je te helpen bij het kiezen van een exemplaar dat betaalbaar en echt toepasselijk is hebben we een handige koopgids samengesteld met praktische tips.

Om te beginnen moet je nagaan waaraan het kind behoefte heeft, en hoe oud het kind is. Een jonger kind zal een kit nodig hebben die meer op speelgoed lijkt, zoals de Spectrum iRock AIL DPP Junior Digital Practice Drum Pad met LCD-display, een model met prima reviews op Amazon.

Deze set zou prima moeten zijn voor een kind van 12 jaar, of iets ouder of jonger. Het bevat een digitale drumpad met een LCD-scherm, naast een ingebouwde metronoom. Je krijgt er ook een beat-detectiefunctie bij, naast een handige draagtas met schouderband. Bij iedere kit zitten ook twee drumstokken.

LEES OOK: Elektrisch drumstel kopen gids + TOP 10

 

Overweeg een groter model

Als je kind serieus bezig is met muziek, en op zoek is naar een “echt” elektrisch drumstel, kun je beter wat meer uitgeven aan een instapmodel voor beginners. Zo’n drumstel wordt niet aangeraden voor de allerkleinsten, maar het is prima voor verantwoorde tweens en tieners. Je zult je kind misschien moeten aanleren om niet té ruw om te gaan met een elektrisch drumstel. De meesten zullen echter snel leren hoe je dit soort drumstel behandelt.

Een mogelijkheid voor een instapmodel is de Alesis DM6 USB. Dit is een van de meest betaalbare sets, en ook onze persoonlijke favoriet. Het is het best presterende elektronische drumstel op de markt, heeft meer dan 300 positieve reviews op Amazon, is de #1 best-seller en.. is geen speelgoedset. Een kind zal ermee om kunnen gaan, zullen het kunnen waarderen als een “echt drumstel”, en kan er nog jarenlang plezier van hebben.

Als je dit ontwerp kiest voor een speciaal kind of tiener zal hij of haar zich kunnen voelen als een rockster, zonder de plaatselijke geluidsregels te overtreden.

 

Bestel vandaag nog een elektrisch drumstel

Als een speciaal kind aangeeft dat het geïnteresseerd is in drummen kan een elektronisch drumstel een geweldige manier zijn om hem of haar muzikaal te inspireren. Het oefenen met drums geeft zoveel positieve effecten, zoals discipline, zelfvertrouwen en artistieke aanleg, en helpt het kind of de tiener om uitdrukking te geven aan verschillende emoties.

Ieder kind verdient een kans om muziek te maken, dus waarom geeft je je kind niet vandaag nog een elektronisch drumstel cadeau?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo