Beste elektronische drumstellen TOP 10

Ik kan me nog herinneren hoe ik dat cadeau van de kerstman uitpakte, met het eerste elektronische drumstel in mijn leven. Ik was toen nog een jong kind, maar ik kon heel aardig drummen; het was weliswaar anders dan een normaal drumstel, maar het formaat, de flexibiliteit en het algemene gevoel maakte me verliefd vanaf het moment dat ik mijn stokken op de pads legde. Bovendien kon ik, als ik verlegen was of ’s avonds wilde spelen, snel mijn koptelefoon inpluggen om de “regels” van het drummen te omzeilen – let op je buren. Ik had ook nog een draagbare set, dus ik kon hem altijd naar mijn vriend meenemen om te jammen. Vandaag onderzoeken we de 10 beste elektronische drumstellen op de markt om je te helpen bij je koopavonturen.

 

Voordelen van elektronische drumstellen

Toen ik klein was had ik één groot probleem tijdens het oefenen met de drums: mijn buren. Ik kon niet alleen maar tot 20:00 spelen (op hun verzoek), maar ik was ook een beetje… verlegen. Ik was niet erg goed, had mijn training nodig, en was gewoon erg zelfbewust. Dit geldt weliswaar niet voor iedereen, maar de meeste drummers zullen het ermee eens zijn dat we de hele dag door zouden spelen als dat kon. Met een echte set is dat niet heel waarschijnlijk (tenzij je leeft in een afgelegen gebied of oefent in een goed geïsoleerde studio), maar met een elektronisch drumstel kun je die koptelefoon inpluggen en jezelf een ongeluk spelen wanneer je maar wilt. Voor ons is dat een van de grootste voordelen.

De meeste van deze elektronische drumstellen zijn ook (technisch gesproken) draagbaar, in die zin dat hun rekken inklapbaar zijn en iets beter in je auto passen dan een echte set (waarbij je ieder stuk en iedere standaard los moet inpakken). Je kunt hem ook makkelijk opbergen, zodat je hem niet te allen tijde in je garage, kamer, of studio hoeft te bewaren.

Tot slot, en misschien nog wel het meest belangrijk: de flexibiliteit die je krijgt op het gebied van drumgeluiden, opnames, en andere technologisch geavanceerde functies is onbetaalbaar. Je krijgt niet maar één geluid uit je set, maar je krijgt bij de meeste elektronische drumstelen meerdere keuzes met betrekking tot geluid. Dit reikt van jazz en rock tot marcheertroms en zelfs hip-hop. Wat kan nog beter zijn? In sommige van deze sets kun je zelfs je eigen geluid importeren, waar ik als sample junky helemaal blij van word. De flexibiliteit en mogelijkheden van elektronische drumstellen zijn eindeloos.

 

Hoe kies je je elektrische drumstel

 • Je budget. Bij elektronische drumstellen krijg je te maken met een brede spreiding van prijzen. Zoals je zou verwachten krijg je waar je voor betaalt. Er zijn sets van een paar honderd euro, maar sommige kosten ook meer dan duizend. Hoeveel heb je er voor over?
 • Hoeveel delen? De meeste sets zijn vijfdelig: je krijgt een snare, hi-hat, crash, een paar toms en een basdrum. Sommige hebben echter extra stukken, zoals een ridebekken, een vloertom, en meer. Dit hangt allemaal af van je voorkeur, en hoewel we verschillende modellen hebben geprobeerd te bespreken is de standaard inderdaad 5.
 • Rubber- of gaaspads? Er is een verschil, en simpel gezegd zijn de gaasvellen stukken beter. Ze zijn responsief, klinken realistischer, en kunnen worden afgesteld. We zouden ook niet zeggen dat dit aankomt op voorkeur – het is zoals het is, en de gaasvellen kosten natuurlijk wat meer (soms veel meer). Dat wil echter niet zeggen dat rubberen pads niet werken. Ze geven nog steeds consistent geluid, en doen wat ze beloven.
 • De capaciteiten van de drummodule. Hier komt je budget ook weer bij kijken, en hoe groter je hem kiest hoe beter de technologie van de set zal zijn. Sommige van deze modellen beschikken over MIDI in/out, aux-poorten om je apparaten aan te sluiten en MP3’s af te spelen, oefenspellen, ondersteuning voor het uploaden van je eigen geluiden, en meer. Misschien wil je alleen het absolute minimum? Ga in dat geval voor een goedkopere set zonder een geavanceerde module. Anders zullen we laten weten welke sets functies hebben die het bekijken waard zijn.

 

De top 10 beste elektronische drumstellen

Hier vind je onze lijst van de top 10 beste elektronische drumstellen op de markt. Vergeet niet om onze checklist te overwegen als je op zoek gaat naar je eigen set.

Alesis DM7X

elektronische drumstellen Alesis dm7x

Om onze lijst mee te beginnen is Alesis een van de beste merken als het gaat om percussiemateriaal. Dit is onze keuze voor een van de beste elektronische drumstellen op de markt als budget geen rol speelt bij je beslissing (niet dat hij te duur is, maar hij is ook niet goedkoop). Het is een van de meest complete sets die we ooit zijn tegengekomen, voorzien van 385 geluiden (drums, bekkens en percussie) en 40 vooringestelde drumstellen. Je kunt de geluiden makkelijk toewijzen aan een pad naar keuze, en de dubbelzonige 8-inch toms (vier exemplaren), snare, en de vier bekken-pads (10-inch) vormen samen meer dan een gemiddelde setup als het gaat om elektronische drumstellen.

Om het allemaal te besturen heb je de module recht voor je. We moeten toegeven dat het LCD-scherm vrij standaard is, maar je hebt niet echt een chique scherm nodig als je alleen maar geluidjes gaat verwisselen. Je kunt ook het tempo instellen en een metronoom laten spelen. Deze elektronische set is een van de compleetste die we ooit hebben gezien. De rubberen drum- en bekken-pads zijn ook van goede kwaliteit. Het is een upgrade van de populaire Alesis DMX6. Dat is weliswaar nog steeds een van de best beoordeelde sets op de markt, en is dat al een flinke tijd, maar de Alesis DM7X is over het algemeen beter qua kwaliteit en toegevoegde functies. Wil je echter wat geld besparen, dan kun je nog altijd gaan voor de oorspronkelijke Alesis DM6 (vijfdelig) als die nog steeds te krijgen is. Het was een lastige keuze tussen de twee, maar we zijn gegaan voor het nieuwere model (dat ook hoge ogen gooit).

 

Yamaha DTX402K

elektronische drumstellen Yamaha DTX400K

Nog een merk waar we allemaal bekend meer zijn: Yamaha. Ik kan me geen tijd herinneren dat ik niet om zijn minst één stuk had dat door hen was gemaakt. De DTX402K is niet alleen een van hun meest populaire sets, maar ook de hoogst beoordeelde met dank aan de kwaliteit. Je krijgt 10 drumstellen in één, van jazz tot een complete marcheerset. Er zijn niet evenveel geluiden als in de Yamaha DTX400K, maar je krijgt 23 snares, 21 kicks, 31 bekkens, 36 toms, en 42 percussie. Het kick-deel is stil. je krijgt een crash- en ridebekken, twee toms, een vloertom, hi-hat en snare – de pads zijn even groot als die van de DM7X (vrij standaard voor alle sets). De hogere prijs wordt goedgemaakt door de extra functies van de module – er zijn ingebouwde routines voor warming-ups, groove-hulpen, en zelfs “drumspellen” die het leuk maken om te oefenen. Of dat belangrijk is voor jou kunnen wij niet bepalen: we kennen drummers die alleen maar een paar pads zoeken om op te rammen, en anderen die aan hun vaardigheid willen werken. Wat ons betreft kunnen zulke functies nooit kwaad, maar aan de andere kant hangt het allemaal af van je budget. Hij is maar iets duurder dan de DM7X.

 

Pyle-Pro PED04

Pyle-Pro PEDO4 elektronische drumstellen

Dit is onze favoriet voor een van de beste budgetvriendelijke elektronische drumstellen op de markt. Pyle Audio staat bekend om hun betaalbare spullen binnen het goedkopere segment. Sommige belangrijke functies van deze set: MIDI in/out (enorm voordeel voor ons, altijd!), een stereo line-in, koptelefoonaansluiting, ingebouwde metronoom, echoschakelaar, verstelbaar rek, en meer. Je krijgt 5 drum pads, een hi-hatpedaal en het standaard crashbekken. De module is misschien niet enorm geavanceerd, maar de module werkt zoals bedoeld met een aantal goede voorinstellingen. Je krijgt net genoeg geluiden met 11 vooringestelde drumstellen en 4 variaties, dus het is niet wereldschokkend maar het doet zijn werk. We zijn groot fan van deze set vanwege de betaalbaarheid en de overvloed aan functies die het aan de drummer geeft.

Geweldig voor beginners of spelers die gewoon een simpele set zoeken. De snelheidssensors van de drums zijn gevoelig genoeg om niet teveel gedoe te geven, al zullen degenen die een metal-achtige of snellere stijl spelen soms dubbele slagen vastleggen als ze MIDI-opname maken. Buiten dat is deze set echter het goede model als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing. Enorme aanrader.

 

Ddrum DD1

Ddrums DD1 elektronische drumstellen

Dit merk zul je waarschijnlijk niet kennen, maar het is een goede elektronische set die je zeker in je achterhoofd moet houden als je het geld hebt. Het is geen beroemde naam, maar Ddrum maakte een paar decennia geleden eigenhandig de weg vrij voor de revolutie van elektronische drumstellen. Op het eerste gezicht houden we van het feit dat je USB- en MIDI-compatibiliteit krijgt, naast aux-input voor MP3-spelers. Je krijgt het standaardrek: crash, ride, hi-hat (naast een hi-hat controllerpad, waarvan we groot fan zijn), vier drumpads met een enkele zone en een basdrumpedaal/pad. Hij is enorm betrouwbaar en zal het niet snel begeven – het is een langetermijninvestering als je er goed voor zorgt (waarschijnlijk waarom hij wordt aangeraden voor kinderen en beginners). Maar een van de coolste functies is de aux-aansluiting – je kunt meespelen met ieder nummer dat je je kunt inbeelden om te oefenen, voor de lol, of om je nieuwe nummer uit te stippelen.

Hij werkt ook goed met dubbele pedalen. We waarschuwen je wel dat sommige andere reviews de set beter geschikt vinden voor beginners of kinderen, dus als je al semi-pro of professioneel bent kun je beter gaan voor een exemplaar dat we al eerder hebben besproken.

 

Alesis DM10

elektronische drumstellen Alesis DM10

Nog een model van Alesis, maar deze is een van de meest populaire als budget er niet toe doet, de Alesis DM10. De drumpads zijn van prima kwaliteit – ‘RealHead’, de bekkens zijn gemaakt van echte legeringen, en het ophangsysteem is van ‘ErgoRack”. Deze module is ook een stuk geavanceerder dan degene die we tot dusver hebben bekeken. Hij heeft in feit gewoon een ingebouwde mixer en gesamplede drumgeluiden, maar daar draait het nu niet om – je kunt nieuwe geluiden uploaden via USB! Ik en een enorme drumsampler (ik gebruik natuurlijk graag echter drumbreaks uit de jaren ’70), dus deze functie is fantastisch. Het is ook een MIDI-interface, en de module heeft een ingebouwde sequencer. Extreem indrukwekkend.

De pads zijn voorzien van twee zones (8 en 10 inch), dus je kunt wat stokgeluiden in je mix stoppen als je de randen raakt – hij emuleert een echte set fantastisch. Een enorm realistisch gevoel. Het is dus een van de beste elektronische drumsets als budget geen rol zou spelen. Als je hiervoor gaat kun je de plank niet misslaan.

 

Yamaha DTX522K

Yamaha DTX522K elektronische drumstellen

Hier is nog een model van Yamaha’s DTX-serie van elektronische drumstellen, de Yamaha DTX522K. Deze set in het bijzonder lijkt op de Alesis DM10 met betrekking tot prijs en kwaliteit. Je krijgt zeven delen met een extra ridebekken en vloertom. Je plugt hem in via USB en gebruikt VST’s voor dit geval, en alleen daaro mis hij al anders dan de andere sets. Als je een digitaal audiowerkstation gebruikt en geluiden hebt die je erin wilt verwerken – deze set is eigenlijk gewoon een MIDI-controller in trommelvorm. De snarepad is ook fantastisch, omdat je hem kunt gebruiken voor open en gesloten randslagen naast het traditionele snaregeluid. De module is ook high-tech genoeg om voorzien te zijn voor wat oefenmateriaal en geluidsopnames.

Hij ziet er ook strak uit, al is dat geen dealmaker. De snare heeft een andere kleur om de traditionele stijl weer te geven, en de bekkens geven ok een goed gevoel. Een superkwaliteit voor semi-pro’s en professionele drummers, maar als je jezelf niet zou beoordelen als ‘pro’ zouden we het je ook niet kwalijk nemen. Het is maar een label, en als je deze meeneemt is het gewoon een fantastisch gemaakt elektronisch drumstel met de beste functies. Geen slechte keuze als hij bij jou en je portemonnee past.

 

Ion Audio Redline

Ion Audio REdline elektronische drumstellen

Nog een van onze favoriete betaalbare sets. Met meer dan 200 ingebouwde geluiden, een drumcoach met meespeelpatronen en oefeningen, is hij niet alleen geweldig voor beginners maar ook voor ieder die gewoon een werkende set zoekt. Natuurlijk krijg je je 1/4″-output zodat je je MP3-speler of smartphone ieder nummer kunt laten spelen dat je wilt horen. Hij heeft ook USB-aansluiting, MIDI-functie, en natuurlijk een koptelefoonuitgang.

Een enorm voordeel: je krijgt er een koptelefoon en drumstokken bij. Ben je dus op zoek naar een pakket dat je bankrekening enigszins heel laat, dan is dit model het overwegen serieus waard. Ook cool is dat hij ‘oplicht’ wanneer je speelt, dus je krijgt wat visuele feedback in combinatie met een coole look als je op het podium staat of probeert op te scheppen tegen je vrienden op bandleden.

 

Acorn Triple-D5

Acorn Triple-D5 elektronische drumstellen

Hier is nog een set om toe te voegen aan je lijst. Een belangrijke reden dat we hem goed vinden is het feit dat hij compact is, en makkelijk mee te nemen. De kwaliteit is ook vrij hoog gezien de prijs, net boven de Pyle Pro die we eerder hebben genoemd. In totaal zijn er 327 verschillende instrumentgeluiden op de module, en je krijgt wat ingebouwde mix om de niveaus van ieder geluid aan te passen. De pads zijn van rubber, dus houd dat in de gaten, maar de kwaliteit is nog steeds geweldig voor de prijs. Het frame is goed gebouwd en instelbaar (draai iedere pad naar voorkeur).

Om maar een paar extra functies te noemen: er zijn wat ingebouwde echo- en kooreffecten, een 1/4″-koptelefoonaansluiting (natuurlijk), en hij is geschikt voor plug-and-play via USB. Allemaal niet té chique of ongewoon, maar als je op zoek bent naar een betaalbaarder model dat compact is, en je reist veel, dan is dit een geweldige elektronische set om naar te kijken.

 

Roland TD-11K-S

Roland-TD-11K-S1 elektronische drumstellen

Nu hebben we het over high-end, de Roland TD-11K-S. Roland is synoniem met drumstellen, en is dit is absoluut een van hun mooiere elektronische sets. De snare in het bijzonder is een gaasvellen V-pad, wat betekent dat hij dubbele sensors heeft om de natuurlijke afstand tussen de rand en het vlies te simuleren. De toms zijn van rubber, maar 8,5″ groot en uitgerust met erg nauwkeurige sensoren. De bekkens zijn ook 10″ met een natuurlijke zwaaibeweging. Alles bij elkaar is het dus een van de mooiste sets als het gaat om bouwkwaliteit.

De module is ook indrukwekkend. Afgezien van de natuurlijke geluiden krijg je wat toegevoegde functies, zoals COACH, opname- en afspeelfunctionaliteit, en MIDI/AUDIO-dataopslag. Het is een set die we zouden aanraden als je weet waar je meer bezig bent, of gewoon als je het allerbeste zoekt en geld geen probleem is.

»» bekijk hier de prijs & gebruikersreviews »

 

OSP DD-502 MKII

OSP DD-502 MKII elektronische drumstellen

Om onze lijst af te sluiten hebben we nog een minder bekende naam, die zo goed werd beoordeeld op Amazon dat we er even naar moesten kijken. Er zijn 3 bekkens, 3 toms, een snare, kick en hi-hat (met controlepedaal). Slechts 215 geluiden (als je dat ‘slechts’ wilt noemen), maar er zijn ook 50 vooringesteld nummers om mee te spelen. Als het geen MIDI-functie zou hebben zouden we hem niet eens hebben meegeteld, laat staan de aux-in en koptelefooningang. Gewoon een standaard elektronisch drumstel om eerlijk te zijn, maar hij valt op met het feit dat het een van de best verkopende exemplaren is op verschillende websites dankzij de stabiliteit en de solide functies die het geeft. Een veilige aankoop.

2 Opmerkingen
 1. de medeli dd505[D] is een leuk drumstel in het begin maar als je beter word is hij niet handig soms reageert het drumstel niet eens dat is soms verwarrend en het geluid is ook niet goed vergeleken met een akoestisch drumstel en de snare en de tomtom’s zijn bijna niet te verstellen ze gaan alleen op zij en niet omhoog dat is op lang termijn niet handig het drumstel reageert ook als je op de rim speeld (de rand van de snare) dat is heel vervelend.

 2. Hallo allen ik sta op het punt een kit op MP te kopen n.l. FAME DD 502 II €320 of de YAMAHA DTX450K voor €300 , beiden 3 a 4 jaar oud. Waar moet ik op letten en wat zou jullie voorkeur zijn?
  Ik denk dat de Yamaha wat kwetsbaarder is dan de Fame 00 502 II
  Ik ben een 67 jarige oud bassist die zich de tering verveelt en eigenlijk had willen trommelen 😉
  Graag advies, hartelijke groet Ed Verleer

Laat een reactie achter

Elektrisch drumstel
Logo